Novak Djokovic nu a fost lăsat să participe la Indian Wells pentru că nu este vaccinat împotriva Covid-19. Goran Ivanisevic, antrenorul liderului mondial, spune că sârbul așteaptă în aceste momente o decizie din partea americanilor pentru a putea totuși să participe la Miami Open.

Novak Djokovic si Goran IvanisevicFoto: William WEST / AFP / Profimedia

Djokovic și speranțele că ar putea fi lăsat să joace la Miami Open

Federaţia de tenis din SUA și responsabilii de la US Open şi-au exprimat speranţa că Nole va fi lăsat până la urmă să participe la Miami Open, competiție de categorie Masters care va debuta la Hard Rock Stadium pe 22 martie.

„Nu am renunţat (n.r. la participarea la Miami Open). El vrea să joace şi mi-ar plăcea să-i permită să participe, ar fi grozav atât pentru el, cât şi pentru tenis.

Dacă nu se va întâmpla asta, nu e sfârşitul lumii, nu a jucat nici anul trecut. Cel mai important lucru este că vom afla în curând, astfel încât să ne putem face un plan.

Deşi, în ceea ce priveşte pregătirea pentru sezonul european pe zgură, nu sunt sigur că a juca la Miami este cea mai bună soluţie.

Depinde de Novak, în trecut a triumfat la Monte Carlo, după ce a jucat la Indian Wells şi Miami.

Dacă este pregătit mental şi în modul său de luptător, aşa cum a fost în Australia, atunci orice este posibil” - Goran Ivanisevic, citat de agenţia DPA, conform Agerpres.

În vârstă de 35 de ani, Nole a cerut o derograre specială pentru a juca la Indian Wells și Miami, dar momentan fără succes.

Agenţia de securitate a transporturilor din Statele Unite (TSA) a indicat recent că această măsură (n.r. care nu permite intrarea în SUA a călătorilor internaţionali nevaccinaţi împotriva Covid-19) nu se va schimba până cel puţin la jumătatea lunii aprilie.

Djokerul figurează pe lista jucătorilor pentru tragerea la sorți a tabloului de simplu de la Miami Open, dar momentan nu are dreptul de a intra în SUA.

Miami Open va avea loc în perioada 22 martie - 2 aprilie, pe hard, face parte din categoria Masters (ATP 1000), are premii totale în valoare de $8,8 milioane, iar campionul en-titre este Carlos Alcaraz (în 2022).

>> Jucătorul care vrea să-l detroneze pe liderul ATP

>> Indian Wells 2023 - Absențe, favoriți și cine transmite turneul din deșertul californian