​Sorana Cîrstea și-a respectat statutul de favorită și a câștigat meciul cu Kimberly Birrell, ocupantă a locului 115 în ierarhia mondială. Sportiva noastră este în turul al doilea de la Indian Wells, acolo unde va da peste o finalistă de Grand Slam.

Sorana CirsteaFoto: Noushad Thekkayil/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sorana Cîrstea, meci cu Madison Keys în turul doi de la Indian Wells

Cîrstea (locul 83 WTA) a avut nevoie de o oră și 21 de minute pentru a trece de australianca venită din calificări, scor 6-3, 6-2.

În turul al doilea, Sorana va da peste Madison Keys, locul 20 mondial, a 19-a favorită și finalistă de Grand Slam la US Open în 2017 (a fost învinsă în finala de pe Arthur Ashe de compatrioata Sloane Stephens).

Reamintim că Sorana este singura reprezentantă pe care tenisul românesc o mai are la Indian Wells, după ce Irina Begu a fost învinsă în runda inaugurală de Linda Noskova (54 WTA).

De știut:

  • Pentru calificarea în turul al doilea de la Indian Wells, Sorana Cîrstea va primi 35 de puncte în ierarhia WTA de simplu și un cec în valoare de $30,885.
  • Cîrstea și Keys s-au întâlnit o singură dată în circuitul WTA, în 2019, pe zgura de la Caja Magica (Madrid). A fost atunci în primul tur 3-6, 6-4, 6-1 pentru jucătoarea noastră.

Indian Wells se desfășoară în perioada 6-19 martie, pe hard, iar pe cele două tablouri principale s-au aflat la start câte 96 de jucători. Competiția oferă câte 8.800.000 de dolari la masculin și la feminin. Campioni en-titre sunt Taylor Fritz și Iga Swiatek.

>> Indian Wells 2023 - Absențe, favoriți și cine transmite turneul din deșertul californian