​Suspendată provizoriu pentru dopaj, Simona Halep nu are drept de participare la Indian Wells și Miami, iar acest lucru se traduce printr-o nouă coborâre în clasamentul WTA.

Simona HalepFoto: lev radin / Alamy / Alamy / Profimedia

Halep a mai pierdut 4 locuri în clasamentul WTA - Se află pe 23 în ierarhia Live

Halep va pierde 390 de puncte prin neparticiparea de la Indian Wells, turneu unde la ediția din 2022 a ajuns până în semifinale: a fost învinsă, scor 7-6(8), 6-4, de Iga Swiatek (poloneza avea de altfel să câștige turneul californian).

În WTA Live, Halep are acum 1565 de puncte, ea urmând să fie întrecută de Magda Linette, Donna Vekic, Madison Keys și Qinwen Zheng.

Simona va urma să coboare cel puțin 4 locuri, ea aflându-se în prezent pe 23 în Live WTA.

Mai poate fi însă întrecută și de alte jucătoare care participă în acest moment la Indian Wells, competiție de categorie WTA 1000.

Simona Halep, suspendată provizoriu, riscă până la 4 ani de suspendare

Simona Halep este pentru moment suspendată provizoriu din tenis ca urmare a unui test pozitiv cu Roxadustat (efectuat pe durata US Open 2022).

Cazul Simonei va fi judecat de către Sports Resolution, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.

Totuși, în cazul în care nevinovăția nu va putea fi dovedită, Simona mai are o cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Reamintim că suspendarea maximă pe care Halep ar putea să o primească este una de 4 ani.

>> Indian Wells 2023: Fost finalist, eliminat din runda inaugurală

>> Indian Wells 2023 - Absențe, favoriți și cine transmite turneul din deșertul californian