Carlos Alcaraz are o singură înfrângere în actualul sezon din circuitul ATP, iar ibericul vrea ca după încheierea Indian Wells să revină pe primul loc al ierarhiei mondiale.

Carlos AlcarazFoto: Luis ROBAYO / AFP / Profimedia

>> Joe Biden, singurul care-l poate ajuta pe Novak Djokovic

Carlos Alcaraz vrea să-i ia locul 1 ATP lui Novak Djokovic

Absent de la Indian Wells pentru că nu este vaccinat împotriva Covid-19, Novak Djokovic ar putea pierde locul 1 din clasamentul mondial dacă Alcaraz se va impune la Mastersul din deșertul californian.

„Voi încerca să fac asta (n.r. să revină pe primul loc). Pentru mine, să câştig acest turneu (n.r. Indian Wells) şi să fiu din nou numărul 1 mondial este un obiectiv excelent.

Desigur, sunt destul de mulţi jucători grozavi care au şanse să câştige turneul, dar eu cred în şansele mele” - Carlos Alcaraz, atunci când a fost întrebat despre obiectivul pe care și l-a propus la Indian Wells 2023.

Ibericul poate reveni pe primul loc din ierarhia ATP doar dacă se va impune în turneul californian.

Campion la US Open 2022, Carlos a urcat pe primul loc al clasamentului mondial la doar 19 ani.

Alcaraz nu a evoluat la Australian Open 2023, spaniolul având unele probleme medicale. În acest sezon, spaniolul are 8 victorii și o înfrângere, el cucerind în acest an turneul pe zgură de la Buenos Aires.

La Indian Wells, Carlos este cap de serie numărul unu și va juca în turul al doilea cu învingătorul partidei dintre australianul Thanasi Kokkinakis (94 ATP) şi americanul Brandon Holt (193 ATP).

Indian Wells se desfășoară în perioada 6-19 martie, pe hard, iar pe cele două tablouri principale s-au aflat la start câte 96 de jucători. Competiția oferă câte 8.800.000 de dolari la masculin și la feminin. Campioni en-titre sunt Taylor Fritz și Iga Swiatek.

>> Indian Wells 2023 - Absențe, favoriți și cine transmite turneul din deșertul californian