​WTA nu traversează neapărat cea mai bună perioadă, circuitul feminin pierzând la nivel de imagine și bani după retragerile unor nume importante precum Maria Sharapova, Serena Williams și Ashleigh Barty. În plus, relația rece cu China a lăsat forul fără sume importante de bani.

Circuitul WTAFoto: Independent Photo Agency / Alamy / Alamy / Profimedia

WTA, perioadă dificilă după retragerile importante din ultimele sezoane și relația rece cu China

Într-o perioadă în care problemele WTA s-au tot adunat, forul care conduce circuitul feminin de tenis a anunțat parteneriatul cu CVC Capital Partners.

Este vorba despre un contract în valoare de 149 de milioane de dolari, după cum informează DPA.

CVC Capital Partners a mai fost implicat în parteneriate din fotbal, Formula 1, rugby și cricket.

Noul acord este descris drept un „parteneriat strategic”, iar el prevede ca CVC să dețină 20% din noua entitate creată împreună cu WTA, informează Agerpres.

Parteneriatul vrea să aducă o creștere considerabilă pentru circuitul feminin mondial, în condițiile în care decalajul față de ATP s-a tot mărit.

Circuitul WTA a avut de pierdut la nivel de imagine și bani după retragerile din ultima perioadă, nume importante părăsind scena tenisului feminin: Maria Sharapova, Serena Williams și Ashleigh Barty.

În plus, Simona Halep este suspendată provizoriu pentru dopaj, Naomi Osaka este ieșită din calcule după ce a anunțat că este însărcinată, iar Emma Răducanu nu și-a mai găsit nivelul incredibil arătat pe durata US Open 2021.

La toate acestea se adaugă și relația rece cu China (după cazul Shuai Peng), unul dintre cei mai importanți parteneri din ultimele sezoane. Nu se mai joacă turnee în acea zonă a lumii, iar WTA a avut de pierdut sume importante de bani.

>> Indian Wells: Gabriela Ruse, eliminată în calificări de o jucătoare născută la Chișinău

>> Poza momentului în WTA

>> Căderea unei mari speranțe din WTA