Carlos Alcaraz a suferit o serie de accidentări într-un timp scurt, iar multe voci din lumea tenisului se întreabă dacă fostul lider mondial nu are o problemă mai gravă, având în vedere faptul că ibericul are doar 19 ani.

Carlos AlcarazFoto: Luis ROBAYO / AFP / Profimedia

Stilul de joc exploziv, vinovat pentru accidentările lui Carlos Alcaraz

Antrenorul Martínez Cascales, care l-a îndrumat pe Juan Carlos Ferrero (mentorul lui Alcaraz) în circuit, i-a fost alături spaniolului la turneele de la Buenos Aires și Rio De Janeiro.

Acesta crede că accidentările ar putea fi puse pe seama „stilului de joc exploziv” al lui Alcaraz, care pune multă presiune pe corpul său. Cascales consideră că acest lucru va deveni mai puțin problematic pe măsură ce ibericul va înainta în vârstă.

„Carlitos este bine, el știe că aceste lucruri se întâmplă uneori în tenis, dar este întotdeauna greu să te oprești atunci când vrei cu adevărat să joci.

Echipa studiază situația, deși pentru mine prima explicație constă în stilul său de joc foarte exploziv, urmărește foarte multe mingi în timpul unui punct. Asta se întâmplă chiar și la antrenamente.

Este o caracteristică foarte importantă în ADN-ul său, unul dintre lucrurile care l-au ajutat să fie pe locul pe care este la o vârstă atât de fragedă. Evident, pe măsură ce va crește, corpul său va regla puțin mai bine această problemă, deși va fi mereu așa.

Echipa care îl înconjoară încearcă să îmbunătățească acest aspect, dar fără să piardă spiritul și filosofia care l-au dus în top.

Dacă începem să ne facem griji când încă suntem atât de tineri, înseamnă că nu suntem cu picioarele pe pământ, realitatea este că nu ar trebui să ne facem griji deloc” - Martínez Cascales, citat de UbiTennis.

În noiembrie, Carlos a fost nevoit să abandoneze în sferturile Mastersului de la Paris, după ce a suferit o ruptură a mușchiului oblic intern la peretele abdominal stâng. Această accidentare l-a forțat pe iberic să renunțe la Turneul Campionilor 2022.

Apoi, în timpul pregătirilor pentru noul sezon, jucătorul în vârstă de 19 ani s-a accidentat la mușchiul semimembranos al piciorului drept și a declarat forfait pentru Australian Open 2023.

Cea mai recentă accidentare a lui Alcaraz, care l-a obligat să renunțe la turneul de la Acapulco, este o ruptură de gradul 1 la ischiogambierul drept.

Carlos Alcaraz este principal favorit al turneului „ATP Masters 1000” de la Indian Wells și va juca în turul al doilea împotriva câștigătorului meciului dintre Brandon Holt (193 ATP) și un jucător venit din calificări.