​Organizatorii de la Indian Wells au efectuat tragerea la sorți a tablourilor de concurs, iar Sorana Cîrstea și Irina Begu și-au aflat adversarele din primul tur al competiției de categorie „WTA 1000”.

Sorana CirsteaFoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

>> Căderea unei mari speranțe din WTA

Astfel, Cîrstea (83 WTA) va da în prima rundă peste o jucătoare venită din calificări. Dacă va trece de aceasta, Sorana va da piept în turul al doilea cu americanca Madison Keys (favorită 19, acceptată direct în această fază a competiției).

Pe cealaltă parte a tabloului, Begu (38 WTA) va juca în primul tur împotriva cehoaicei Linda Noskova (18 ani, 54 WTA). Dacă o va învinge, Irina o va întâlni apoi pe Amanda Anisimova (favorită 31).

De știut:

România mai are o reprezentantă în calificările de la Indian Wells, pe Gabriela Ruse (147 WTA).

Gabriela a ajuns în ultimul tur al calificărilor după ce a învins-o pe Tereza Martincova (113 WTA), scor 6-1, 6-4.

Pentru un loc pe tabloul principal de la Indian Wells, Ruse se va duela cu Cristina Bucșa (90 WTA, a doua favorită din calificări).

Indian Wells se desfășoară în perioada 6 - 19 martie, pe hard, iar pe cele două tablouri principale se află câte 96 de jucători. Competiția oferă câte 8.800.000 de dolari la masculin și la feminin. Campioni en-titre sunt Taylor Fritz și Iga Swiatek.

Principalele favorite de la Indian Wells 2023: Iga Swiatek (1), Aryna Sabalenka (2), Jessica Pegula (3), Ons Jabeur (4), Caroline Garcia (5), Coco Gauff (6), Maria Sakkari (7), Daria Kasatkina (8).