​Jaqueline Cristian a câștigat duminică turneul ITF de la Trnava, sportiva noastră trecând după o finală echilibrată de Oceane Dodin (Franța - a treia favorită).

Jaqueline CristianFoto: Rob Prange/Dppi / Zuma Press / Profimedia

Jucătoarea noastră, ocupantă a locului 266 WTA, a avut nevoie de două tie-breakuri pentru a trece de Dodin (101 WTA), scor 7-6(7), 7-6(4).

Setul I

Primul set al finalei de la Trnava a fost unul spectaculos: după patru breakuri (câte două de fiecare parte), departajarea s-a făcut în tie-break.

Franțuzoaica a fost mai inspirată, a gestionat mai bine momentele importante și a ajuns să conducă cu un liniștitor 6-2. De la acel moment însă apele s-au agitat, iar Jaqueline (eliberată de emoții) a pus în scenă o revenire fantastică.

De la 6-2 pentru Dodin, s-a ajuns la 6-6, apoi sportiva noastră a mai anulat o minge de set (au fost cinci în total). Manșa i-a revenit în cele din urmă lui Jaqueline cu 9-7.

Setul II

Echilibrul din cel de-al doilea set s-a rupt în gameul cu numărul opt, atunci cand Dodin a făcut breakul și s-a distanțat la 5-3. Erau toate semnele că vom avea parte de o manșă decisivă.

Jaqueline nu a renunțat însă la luptă a restabilit egalitatea (5-5), iar apoi a împins setul într-un nou tie-break.

Oceane a început mai bine, a condus cu 2-0, dar Cristian a întors soarta setului în favoarea sa, manșa revenindu-i cu 7-4. Finala de la Trnava a durat două ore și 21 de minute.

Turneul ITF de la Trnava s-a disputat în perioada 27 februarie - 5 martie, pe hard, a avut premii totale în valoare de $60.000, iar la start s-au aflat pe tabloul principal 32 de jucătoare.