​Seria câștigătoare a lui Novak Djokovic s-a oprit la 15, liderul ATP suferind în semifinalele de la Dubai prima înfrângere din actualul sezon.

Novak DjokovicFoto: Darko Vojinovic / AP / Profimedia

Djokovic: Medvedev provoacă erori neforțate mai bine ca oricine

După un perfect 15-0 (cu două titluri - la Acapulco și Australian Open), Djokerul a fost învins în două seturi, scor 6-4, 6-4, de Daniil Medvedev.

Sârbul a explicat unde s-a făcut diferența contra fostului lider ATP.

„Am pierdut împotriva unui adversar mai bun. Știu că nu am jucat bine în unele momente decisive, dar s-a datorat și calității tenisului lui Daniil.

Din păcate am comis destul de multe erori neforțate în primul set, i-am oferit și al doilea break. Acesta este tenisul, înveți din greșeli și din înfrângeri. Sper ca data viitoare să fiu mai bun” - Novak Djokovic.

„El extrage și provoacă greșeli neforțate de la toată lumea (Djokovic a avut 38 de erori neforțate contra rusului), acesta este jocul lui, asta face. O face extrem de bine.

Este foarte răbdător, este foarte atletic. Pentru înălțimea lui se mișcă fantastic (1.98 metri). De asemenea, reverul este una dintre cele mai consistente lovituri”, a adăugat Nole.

„Am o mulțime de lucruri pozitive (n.r. după participarea la ATP Dubai). Felul în care m-am simțit pe parcursul întregii săptămâni mă face să fiu foarte mulțumit de starea actuală a corpului meu. Sunt foarte bucuros și pregătit să trec la următoarea provocare”, a conchis liderul ATP.

Rezumatul partidei dintre Medvedev și Djokovic

Sursa video: Eurosport

De știut:

  • În 2023, Djokovic are 15 victorii și o singură înfrângere.
  • A câștigat deja două turnee: Adelaide și Australian Open.
  • Djokerul a cedat până acum în acest sezon doar 5 seturi (două dintre ele contra lui Medvedev).
  • În urma rezultatului de vineri, Nole conduce cu 9-5 în meciurile directe cu Daniil.
  • Sârbul va aborda Roland Garros (al doilea turneu major al anului) de la egalitate cu Rafael Nadal: ambii au câte 22 de titluri de Grand Slam.

Dubai Duty Free Tennis Championships are loc în perioada 27 februarie - 4 martie, pe hard, face parte din categoria ATP 500 și are premii totale în valoare de 2.855.495 de dolari. Campionul en-titre este Andrey Rublev (2022).