Daniil Medvedev i-a administrat lui Novak Djokovic prima înfrângere din anul 2023 și s-a calificat în finala turneului de la Dubai. Rusul l-a învins pe liderul mondial în două seturi, scor 6-4, 6-4.

Novak DjokovicFoto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Andrey Rublev - Daniil Medvedev, finala de la ATP Dubai

După ce nu îl mai bătuse pe Novak Djokovic în meci direct de la finala US Open din 2021, Daniil Medvedev a obținut calificarea în ultimul act al turneului de la Dubai, la capătul unui duel ce a durat o oră și 36 de minute.

Cei doi se mai întâlniseră și la Adelaide anul acesta, dar acolo sârbul a avut câștig de cauză, reușind să se impună, scor 6-3, 6-4.

De data aceasta, rusul a avut câștigat de cauză, iar ocupantul locului 7 în ierarhia ATP a câștigat după un joc foarte solid în fața liderului mondial.

În finală, Daniil Medvedev va da peste Andrey Rublev (6 ATP), care a trecut tot vineri de Alexander Zverev, scor 6-3, 7-6(9).

Dubai Duty Free Tennis Championships are loc în perioada 27 februarie - 4 martie, pe hard, face parte din categoria ATP 500 și are premii totale în valoare de 2.855.495 de dolari. Campionul en-titre este Andrey Rublev (2022).