​Novak Djokovic este lider mondial pentru a 378-a săptămână (a depășit-o pe legendara Steffi Graf), iar sârbul nu are de gând să se oprească aici. Nole a dezvăluit că își dorește să câștige titlul olimpic la Paris și a vorbit despre o problemă cu care se confruntă tenisul, unul dintre cele mai urmărite sporturi din întreaga lume.

Novak DjokovicFoto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Doar 400 de jucători pot trăi din banii câștigați din tenis

Djokovic a câștigat cei mai mulți bani din tenis ($166.861.716, doar din premii), dar sârbul se gândește și la ceilalți jucători și a vorbit despre o statistică îngrijorătoare: doar aproximativ 400 de jucători din ATP și WTA pot să se întrețină din sumele obținute practicând acest sport costisitor. Sârbul consideră că acest lucru este nedrept, având în vedere cât de popular este tenisul peste tot pe glob.

„Avem mii, zeci de mii de jucători care concurează în întreaga lume. Din păcate, doar 400 sau 500 dintre ei, bărbați și femei, la simplu, dublu sau mixt, trăiesc din acest sport. Este ceva despre care nu mulți oameni vor să vorbească, dar cred că este foarte important să ne amintim mereu cine suntem.

Potrivit unor statistici, tenisul este în continuare al treilea sau al patrulea sport cel mai urmărit din întreaga lume. 1,3 miliarde de oameni sunt fani ai acestuia, dar nu putem avea mai mult de 400 de oameni care trăiesc din acest sport, bărbați și femei la un loc” - Novak Djokovic, citat de WeLoveTennis.

>> Planul lui Novak Djokovic după ce a doborât un record vechi de 28 de ani

Novak Djokovic vrea să câștige aurul la JO 2024 Paris

Nole a obținut o singură medalie la Jocurile Olimpice, în 2008 (la Beijing), când a urcat pe a treia treaptă a podiumului. Sârbul va avea 37 de ani la ediția de la Paris și speră să câștige aurul pe terenurile de la Roland Garros, unde a cucerit două titluri de Grand Slam (2016 și 2021).

„Aştept cu nerăbdare Jocurile Olimpice. Sper că voi putea juca sănătos anul viitor la Paris. Se va juca pe zgură la Roland Garros, aşa că sunt familiarizat cu astfel de terenuri. Sper că cel mai bun rezultat olimpic al meu va veni acolo.

Întotdeauna încerc să fiu clar cu mine însumi în privinţa obiectivelor mele şi a ceea ce vreau de la tenisul competitiv. Aşa am fost crescut şi învăţat de unele dintre persoanele cheie din viaţa mea, inclusiv de părinţii mei, precum şi de unii dintre antrenorii pe care i-am avut anterior. Acest tip de mentalitate m-a ajutat să fiu mereu atât de devotat jocului” - Novak Djokovic.

>> Novak Djokovic va rămâne fără turneul de la Belgrad - Ion Țiriac va muta competiția ATP

De știut:

  • Novak Djokovic va juca în sferturile turneului „ATP 500” de la Dubai cu polonezul Hubert Hurkacz (11 ATP, favorit 5).
  • În acest sezon, Djokovic are 12 victorii și zero înfrângeri, sârbul câștigând deja două turnee: Adelaide și Australian Open. Un alt lucru interesant este faptul că de la începutul anului Nole a cedat doar trei seturi.