​Gabriela Ruse continuă parcursul excelent la turneul de categorie „WTA 250” de la Monterrey, sportiva noastră obținând calificarea în optimi după o victorie în două seturi în fața italiencei Camila Giorgi (câștigătoare săptămâna trecută la Merida).

Gabriela RuseFoto: Dan O' Connor/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Gabriela Ruse a învins-o pe Camila Giorgi la WTA Monterrey

Ajunsă pe tabloul principal după ce a trecut de calificări, Ruse s-a impus după o oră și 50 de minute în fața sportivei de pe locul 46 mondial, scor 6-4, 7-5.

Gabriela (160 WTA) a condus pe aproape întreaga durată a primului set: a fost egalată la 3, după ce și-a pierdut serviciul în urma unui game foarte lung, în care a salvat patru mingi de break, dar i-a spart din nou serviciul adversarei și a închis manșa la a treia oportunitate (6-4).

Ruse a început mai bine și setul secund, a condus cu 4-1 și 5-2, dar Camila nu a renunțat la luptă și a egalat la 5. Românca s-a mai impus o dată la retur și a închis partida cu serviciul (7-5).

De știut:

  • Gabriela se va duela în runda următoare cu belgianca Elise Mertens (favorită 4), care a învins-o categoric pe Diana Shnaider (94 WTA), scor 6-0, 6-4.
  • Prin calificarea în optimi, Ruse și-a asigurat un premiu în valoare de 3.920 de dolari și 30 de puncte în clasamentul WTA.

Abierto GNP Seguros are loc în perioada 27 februarie-5 martie, pe hard, face parte din categoria WTA 250, are premii totale în valoare de $259.303, iar principala favorită este Caroline Garcia.

Capii de serie de la Monterrey: Caroline Garcia (1), Marie Bouzkova (2), Donna Vekic (3), Elise Mertens (4), Lin Zhu (5), Katerina Siniakova (6), Mayar Sherif (7) și Elisabetta Cocciaretto (8).