Jelena Ostapenko (25 de ani, 20 WTA) a ieșit din nou în evidență la turneul WTA de la Dubai. Letona și Lyudmyla Kichenok s-au luptat pentru un loc în finala probei de dublu cu perechea Veronika Kudermetova/Liudmila Samsonova.

Jelena OstapenkoFoto: Independent Photo Agency / Alamy / Alamy / Profimedia

În timpul partidei pierdute de Ostapenko/Kichenok, scor 5-7, 2-6, sportiva din Letonia a returnat o minge trimisă de Samsonova și a lovit-o în față pe Kudermetova, care a dus imediat mâna la falcă și a acuzat dureri puternice.

Ostapenko nu s-a arătat, însă, interesată de starea colegei sale de circuit. Imediat după ce a lovit-o pe Veronika Kudermetova, letona s-a uitat preț de o secundă la adversară, apoi a urmărit mingea care, din rusoaică, a sărit în terenul advers și a trimis-o peste fileu, deși punctul era încheiat pentru că mingea nu a fost jucată cu racheta.

Veronika Kudermetova a fost vizibil afectată de lovitura primită, iar la pauza care a urmat a ținut pe față o pungă cu gheață. Până la urmă, rusoaicele Samsonova și Kudermetova s-au impus și s-au calificat în finala de la Dubai, unde le-au învins pe Hao-Ching Chan și Latisha Chan, 4-6, 7-6 (4), 10-1.

Astfel, Jelena Ostapenko și-a făcut bagajele și a plecat acasă. Fără să facă referire la momentul nedorit din ultimul meci disputat la Dubai, sportiva a publicat două mesaje pe rețelele sociale.

Citește integral pe DigiSport.ro