Graham Potter, antrenorul echipei Chelsea Londra, a afirmat că el și familia sa au primit amenințări anonime cu moartea în urma rezultatelor slabe înregistrate în ultima perioadă, informează Reuters.

Graham PotterFoto: Phil Duncan/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

Graham Potter, amenințat cu moartea

Chelsea se află pe locul 10 în Premier League, cu două victorii în ultimele 14 meciuri, iar în acest an a marcat un singur gol pe teren propriu.

„Chiar dacă am avut parte de sprijin, am primit și câteva e-mailuri nu foarte drăguțe în care mi-au scris că își doresc ca eu să mor și vor ca fiii mei să moară, așa că, evident, nu este plăcut să primești așa ceva.

Provocarea pentru mine este: 'OK, cum mă comport?'. La asta mă întorc întotdeauna. Cu cât ajungi mai sus, cu atât mai multă presiune ai asupra modului în care ești ca persoană.

Vreau să reușesc aici. Circulă aceste zvonuri prostești, că nu mi-ar păsa. De unde vin? Unde sunt dovezile în acest sens? Dacă te duci la muncă și cineva te înjură, nu va fi plăcut.

Poți răspunde în două feluri. Aș putea spune că nu-mi pasă, dar știți că aș minți. Tuturor le pasă ce cred oamenii, pentru că suntem programați să fim conectați social.

Întrebați-mi familia cum ne-a fost viața în ultima perioadă. Nu a fost deloc plăcută. Înțeleg că suporterii se duc acasă și sunt supărați pentru că echipa nu câștigă, dar, vă asigur, viața mea din ultimele trei, patru luni a fost destul de mediocră, în afară de faptul că sunt foarte recunoscător pentru această experiență” - Graham Potter pentru Sky Sports.

Fanii au depășit limita amenințând familia lui Graham Potter

Potter l-a înlocuit în luna septembrie pe Thomas Tuchel și a câștigat doar nouă din cele 25 de meciuri disputate. Acesta consideră că fanii sunt îndreptățiți să fie supărați, dar au depășit limita amenințându-i familia.

„Trebuie să nu bagi în seamă și, din fericire, este un incident izolat, ar putea veni de oriunde. Este doar o replică aruncată la nervi, cred. Nu-i dau mai multă importanță decât atât.

Nu este plăcut nici pentru mine, nici pentru familie. Accepți criticile, accepți să fii huiduit dacă pierzi un meci, accepți absolut orice îți iese în cale.

Bineînțeles că există o limită, dar nu aș fi primul la care se depăsește linia și poate că în acest caz a fost depășită” - Graham Potter, , înaintea meciului cu Tottenham.

Pentru Chelsea urmează meciurile din Premier League cu Tottenham (26 februarie, deplasare) și Leeds United (4 martie, acasă), iar apoi returul optimilor Champions League cu Borussia Dortmund (7 martie, acasă, echipa din Germania s-a impus cu 1-0 în manșa tur).