​Carlos Alcaraz a obținut calificarea în semifinalele turneului „ATP 500” de la Rio de Janeiro, fostul lider al ierarhiei mondiale învingându-l în două seturi pe Dusan Lajovic.

Carlos AlcarazFoto: Luis ROBAYO / AFP / Profimedia

Carlos Alcaraz, în semifinale la ATP Rio de Janeiro

Campion en-titre și principal favorit al competiției din Brazilia, Alcaraz s-a impus după aproape două ore de joc în fața sârbului aflat pe locul 80 ATP, scor 6-4, 7-6(0).

Carlos se va duela pentru un loc în marea finală cu chilianul Nicolas Jarry (139 ATP), care l-a eliminat pe al șaselea favorit, argentinianul Sebastian Baez (35 ATP), scor 6-3, 7-6(3).

În cealaltă semifinală se vor întâlni ibericul Bernabe Zapata Miralles (63 ATP) și britanicul Cameron Norrie (13 ATP, cap de serie nr. 2).

Dacă va câștiga turneul, Carlos Alcaraz îl va egala pe Novak Djokovic în fruntea clasamentului ATP (câte 6.980 de puncte), dar sârbul va păstra fotoliul de lider (a adunat mai multe puncte la Grand Slamuri, la turneele Masters 1000 și la Turneul Campionilor).

Rio Open are loc în perioada 20-26 februarie, pe zgură, face parte din categoria ATP 500 și are premii totale în valoare de 2.178.980 de dolari. Campion en-titre și principal favorit este Carlos Alcaraz.