​Iga Swiatek i-a administrat lui Coco Gauff a șasea înfrângere consecutivă din meciurile directe, poloneza fiind prea puternică pentru una dintre cele mai promițătoare jucătoare din circuitul WTA. Poloneza este în finală la WTA Dubai, competiție de categoria „1000”.

Iga SwiatekFoto: Kamran Jebreili / AP / Profimedia

>> Lidera mondială cere premii egale pentru femei și bărbați

Iga Swiatek, victorie cu Coco Gauff - Poloneza este în finala WTA Dubai

Swiatek a avut un start mai bun de meci, și-a pus în valoare precizia ofensivă, dar și stabilitatea defensivă.

Lidera WTA a ajuns fără mari bătăi de cap până la 5-2, moment din care a avut o scurtă perioadă de relaxare. Gauff a revenit până la 5-4, dar Iga a închis la timp ușa revenirii adversarei (6-4).

Al doilea set a fost unul dezechilibrat: Swiatek a făcut un joc foarte bun de la retur, iar coroborat cu gameuri sigure de la lansare a reușit să modifice tabela până la 4-0 în favoarea ei.

Poloneza a arătat încă o dată că are multiple arme prin care poate să-și subordoneze adversarele.

Încurajată de public (care-și dorea un meci mai echilibrat și mai lung), Gauff a prins un pic de curaj, a recuperat până la 4-2, dar și-a cedat încă o dată serviciul.

A fost ultima zvâcnire a americancei, Swiatek închizând meciul de la lansare (6-2). Partida a durat o oră și 28 de minute.

De știut:

  • În urma acestei victorii, Iga conduce cu 6-0 în meciurile cu Coco.
  • În precedentele două meciuri directe, Gauff cedase câte un set pe partidă cu 6-0.
  • În cealaltă semifinală se vor întâlni Jessica Pegula (a treia favorită) și Barbora Krecjikova (câștigătoare la Roland Garros în 2021).
  • În acest sezon, Iga Swiatek a câștigat 10 meciuri și a fost învinsă în două partide. Jessica Pegula a învins-o pe Iga Swiatek la United Cup (6-2, 6-2), iar Elena Rybakina (6-4, 6-4) a trecut de poloneză în turul patru de la Australian Open.

Dubai Duty Free Tennis Championships se dispută în perioada 19-25 februarie, pe hard, face parte din categoria „WTA 1000” și are premii totale în valoare de $2.788.468. Simona Halep a câștigat turneul în 2015 și 2020, iar ultima ediție i-a revenit letonei Jelena Ostapenko.

>> Patrick Mouratoglou și jucătoarea din WTA care l-a impresionat: „E o ucigașă”