Patrick Mouratoglou îl pregătește momentan pe Holger Rune, jucător aflat pe locul 10 ATP. Antrenorul francez urmărește și circuitul WTA în paralel, chiar dacă Simona Halep este suspendată provizoriu pentru dopaj.

Patrick MouratoglouFoto: Nicolas TUCAT / AFP / Profimedia

Jucătoarea Iga Swiatek este o „ucigașă”, spune Patrick Mouratoglou

Mouratoglou este impresionat de Iga Swiatek, jucătoare care și-a regăsit conform francezului cu origini grecești cel mai înalt nivel.

Parcursul de la Doha (turneu pe care l-a câștigat săptămâna trecută) l-a uimit pe Patrick, acesta fiind de părere că Iga Swiatek este din punct de vedere al tenisului jucat o „ucigașă”.

„Parcursul ei a fost unul impresionant. Am văzut că nu a dorit să cedeze nici măcar un game în toate meciurile jucate, a luptat pentru fiecare punct ca și cum i-ar fi depins viața de acest lucru.

Începutul ei de sezon nu a fost deloc bun, adică era evident că era destul de nervoasă. I-a fost mai greu să facă față presiunii, iar rezultatele au fost dezamăgitoare pentru standardele ei ridicate.

Modul în care a jucat la Doha a fost unul incredibil. A spus ceva de genul: băieți, m-am întors la cel mai bun nivel al meu. Ce vreau să spun este că victoria este una, dar scorurile reușite împotriva acelor jucătoare vorbesc de la sine.

Am văzut cea mai bună variantă a polonezei, Iga cea care este o ucigașă” - Patrick Mouratoglou, într-un podcast postat pe pagina sa de Instagram.

În acest sezon, Iga Swiatek a câștigat 9 meciuri și a fost învinsă în două partide.

Jessica Pegula a învins-o pe Iga Swiatek la United Cup (6-2, 6-2), iar Elena Rybakina (6-4, 6-4) a trecut de poloneză în turul patru de la Australian Open.

Calificată fără să joace în semifinalele de la WTA Dubai (după abandonul Karolinei Pliskova), Iga Swiatek se va duela pentru un loc în marea finală cu Coco Gauff (5) - a trecut, scor 6-2, 7-5, de Madison Keys.

>> Premieră în tenisul feminin mondial