Iga Swiatek, lideră a clasamentului mondial, a afirmat că jucătoarele de tenis nu sunt răsplătite pe măsura meritelor lor și consideră că WTA ar trebui să depună eforturi pentru a oferi aceleași premii în bani precum ATP.

Iga SwiatekFoto: Sydney Low/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

Iga Swiatek, nemulțumită de premiile oferite de WTA

Aflată la Dubai cu ocazia competiţiei de categorie „WTA 1000”, Swiatek a afirmat că una dintre priorităţile WTA ar trebui să fie aceea de a se asigura că turneele sunt mai atractive pentru jucătoare, parteneri, organizatori şi fani.

„Evident, mi-aş dori să văd că WTA se dezvoltă comercial, devine mai populară, reduce diferenţa faţă de ATP în ceea ce priveşte premiile şi atrage fani.

Tenisul nostru aduce aceleaşi emoţii ca şi cel al bărbaţilor. Există ceva ce poţi găsi în tenisul feminin, pe care nu îl vei găsi în circuitul masculin.

După ce am auzit timp de câţiva ani că nu suntem constante, acum suntem. Sunt jucătoare de top care evoluează foarte bine în majoritatea turneelor” - Iga Swiatek, citată de Agerpres.

Părerea polonezei este susținută și de americanca Jessica Pegula, locul 3 mondial şi membră a Consiliului Jucătoarelor WTA.

„Sper să putem continua să facem presiune pentru ca premiile să fie aceleaşi pentru toate evenimentele şi pentru ca competiţiile noastre să fie prezente mai mult la televizor” - Jessica Pegula.

În acest moment, doar cele patru turnee de Grand Slam oferă premii egale la feminin şi masculin. Potrivit unui raport realizat de Financial Times, ATP a oferit în 2022 premii cu 75% mai mari decât WTA, acesta fiind cel mai mare decalaj începând din 2001.