Victoria Azarenka nu a avut cea mai bună zi „la muncă”, fosta lideră WTA cedând categoric, scor 6-2, 6-1, meciul cu Madison Keys din optimile de la WTA Dubai (de categorie 1000).

Victoria AzarenkaFoto: Charles Baus/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Ana Bogdan, eliminată în optimi la WTA Dubai de a treia favorită

Victoria Azarenka, eliminată în optimile WTA Dubai de Madison Keys

Dublă campioană de Grand Slam și fostă lideră mondială, Azarenka a avut parte de o zi dificilă: nu i-a funcționat aproape nimic în joc, iar scorul partidei cu Madison Keys vorbește de la sine despre acest lucru.

În plus, jucătoarea din Belarus a acuzat unele probleme fizice (nu s-a putut deplasa cum trebuie), dar a strâns din dinți și a preferat să nu abandoneze (deși părea varianta logică).

Ocupantă a locului 14 în ierarhia mondială, Vika de-abia a reușit să adune trei gameuri împotriva unei adversare care și-a urmat planul tactic.

Americanca (locul 23 mondial) a servit precis, a lovit puternic cu forehandul și a avut multă stabilitate pe rever. Punctele au curs în mare parte după coordonatele trasate de Madison.

Azarenka nu a putut să iasă din tunelul neîncrederii, iar finalul partidei a venit după doar 57 de minute.

De știut:

  • România nu mai are nicio reprezentantă pe tabloul de simplu de la Dubai: Irina Begu a fost învinsă în turul întâi, Sorana Cîrstea a fost eliminată marți, în turul al doilea, iar Ana Bogdan în optimi.

Dubai Duty Free Tennis Championships se dispută în perioada 19-25 februarie, pe hard, face parte din categoria „WTA 1000” și are premii totale în valoare de $2.788.468. Simona Halep a câștigat turneul în 2015 și 2020, iar ultima ediție i-a revenit letonei Jelena Ostapenko.