Comportamentul de pe teren i-a adus lui Nick Kyrgios multe critici din partea oamenilor din lumea tenisului, dar rusul Dmitry Tursunov îi ia apărarea jucătorului australian.

Nick KyrgiosFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nick Kyrgios, personaj unic în tenis „Nu a fost încă neutralizat”

Tursunov, unul dintre cei mai cunoscuți antrenori din circuitul WTA, consideră că Nick este un personaj necesar pentru tenis. Fostul antrenor al Emmei Răducanu (o pregătește acum pe Belinda Bencic) a explicat că finalistului de la Wimbledon nu îi este teamă să-și arate adevărata personalitate, așa cum se întâmplă cu majoritatea jucătorilor din circuitul ATP.

„Nick Kyrgios umple fiecare arenă pe care joacă pentru că are o personalitate foarte puternică și nu a fost încă suficient de neutralizat. Pe de altă parte, există toți acei jucători cărora le este teamă să-și arate adevărata personalitate.

În acest moment, tenisul încearcă să elimine emoțiile care se trăiesc în acest sport, jucătorilor le este teamă să se arate așa cum sunt, să spună în fața microfonului ceea ce gândesc cu adevărat, pentru că știu că în zilele noastre orice spui poate fi denaturat.

De exemplu, dacă vii la conferința de presă și spui 'Cred că am jucat foarte bine astăzi', sunt sigur că mai mult de unul va crede că ești arogant sau că îți minimalizezi adversarul. Din cauza unor astfel de lucruri, jucătorii au început să simtă acea frică de a se exprima, frica de a fi ei înșiși în fața oamenilor.

De aceea, Kyrgios umple absolut toate arenele pe care joacă, pentru că încă nu a fost neutralizat la fel de mult ca ceilalți. A fost amendat, da, dar nu suficient, așa că nu-i pasă. Are o personalitate prea puternică.

Unde este problema cu un jucător care ridică un deget în mijlocul meciului? Bineînțeles că arată urât și sunt sigur că va fi huiduit imediat, dar ai implicat emoțional întregul public. Îi faci să urască pe cineva, să simtă ceva, în loc să stea acolo fără să facă nimic, fără să fie în stare nici măcar să tragă un pârț în tribune sau să deschidă o pungă de chipsuri” - Dmitry Tursunov, la podcastul lui Craig Shapiro.

Cine este Dmitry Tursunov

Fost ocupant al locului 20 în ierarhia ATP (a câștigat 7 titluri în carieră), Tursunov (40 de ani) le-a pregătit până acum pe Elena Vesnina (decembrie 2017 - martie 2018), Aryna Sabalenka (iulie 2018 - decembrie 2019 și februarie - august 2020), Anett Kontaveit (august 2021 - iunie 2022) și Emma Răducanu (iulie 2022 - octombrie 2022) și Belinda Bencic (octombrie 2022 - prezent).

Rusul a cucerit alături de sportivele pe care le-a antrenat până acum 13 titluri în circuitul WTA: New Haven, Wuhan (2018), Shenzhen, Wuhan, Elite Trophy (2020), Doha (2021) alături de Aryna Sabalenka, Cleveland, Ostrava, Moscova, Cluj-Napoca (2021) și St. Petersburg (2022) alături de Anett Kontaveit, iar mai apoi Adelaide 2 și Abu Dhabi (2023) alături de Belinda Bencic.