N-a fost loc de surprize, cu toate că începutul de meci a fost unul plin de speranțe (jucătoarea noastră a condus cu 3-0). Ana Bogdan a cedat în două seturi, scor 6-4, 6-3, meciul din optimile WTA Dubai cu Jessica Pegula (a treia favorită și una dintre cele mai în formă jucătoare din circuitul feminin).

Ana BogdanFoto: ROB PRANGE / AFP / Profimedia

Ana Bogdan, eliminată în optimile WTA Dubai de Jessica Pegula

Setul I

Ana a avut parte de un început perfect de meci: s-a deplasat bine, a lovit cu forță și încredere și a profitat de ușoara stare de letargie cu care Pegula a intrat pe teren (a jucat finală saptămâna trecută la Doha, iar oboseala a jucat un factor important).

Jucătoarea noastră s-a desprins la 3-0 (cu un singur break), iar jocul era unul dătător de speranțe.

Nu avea să fie însă o continuare pe placul Anei: Jessica „a legat” patru gameuri la rând și a anulat avantajul sportivei noastre din startul meciului.

Mai mult, Pegula s-a dus la 5-3, iar tot ceea ce a mai putut face Ana a fost să mai adauge un game în dreptul ei pe tabelă până la momentul în care americanca a închis manșa, scor 6-4, după 46 de minute.

A fost primul set pierdut de Ana Bogdan la WTA Dubai în patru meciuri (două în calificări și două pe tabloul principal).

Setul II

Cu unele probleme la piciorul stâng (a primit și îngrijiri medicale), Ana a cedat pas cu pas inițiativa. Jessica a făcut breakul, iar partida a curs conform planului tactic gândit de americancă.

Pegula a lovit cu multă precizie, a căutat și a găsit în majoritatea cazurilor culoarele libere, a obligat-o pe Ana să returneze din poziții incomode, iar scorul i-a surâs americancei.

Jessica a reușit și al doilea break, s-a distanțat la 4-1, iar loc pentru o revenire spetaculoasă nu a mai existat, cu toate că Ana s-a impus în două rânduri pe serviciul adversarei (nu s-a descurcat însă deloc bine de la lansare).

S-a încheiat 6-4, 6-3 pentru Jessica, după un meci care a durat o oră și 35 de minute.

De știut:

  • În urma acestei victorii, Jessica Pegula conduce cu 3-0 în meciurile cu Ana Bogdan.
  • Pentru parcursul de la WTA Dubai, Ana Bogdan va primi un cec în valoare de $31.650 și 105 puncte în ierarhia WTA de simplu.
  • În clasamentul WTA Live, Ana Bogdan a înregistrat un salt de 19 locuri după participarea de la Dubai (se află pe 56).
  • România nu mai are nicio reprezentantă pe tabloul de simplu de la Dubai: Irina Begu a fost învinsă în turul întâi, iar Sorana Cîrstea a fost eliminată marți, în turul al doilea.

Dubai Duty Free Tennis Championships se dispută în perioada 19-25 februarie, pe hard, face parte din categoria „WTA 1000” și are premii totale în valoare de $2.788.468. Simona Halep a câștigat turneul în 2015 și 2020, iar ultima ediție i-a revenit letonei Jelena Ostapenko.