​Belinda Bencic și Marta Kostyuk au oferit al doilea cel mai lung meci al sezonului 2023 în circuitul WTA, iar sportiva din Elveția s-a calificat în optimile turneului de la Dubai.

Belinda BencicFoto: Aaron Favila / AP / Profimedia

Belinda Bencic a învins-o pe Marta Kostyuk la WTA Dubai

Bencic, a opta favorită a competiției de categorie „WTA 1000”, a avut câștig de cauză după trei ore și 27 de minute de joc în fața jucătoarei din Ucraina (55 WTA), scor (7)6-7, 7-6(5), 6-4.

Belinda a fost condusă cu set și break, dar a revenit spectaculos, a câștigat manșa secundă la tiebreak și și-a controlat mai bine emoțiile în setul decisiv, unul în care și-a pierdut de două ori serviciul, dar s-a impus de trei ori la retur.

De știut:

  • Campioana olimpică de la Tokyo se va duela pentru un loc în sferturi cu Karolina Muchova (112 WTA), după ce aceasta a învins-o pe Sorana Cîrstea (70 WTA).
  • Belinda Bencic este una dintre cele mai în formă jucătoare din circuitul WTA: a câștigat 15 meciuri și a cucerit trofeul la Adelaide 2 și la Abu Dhabi.
  • Pe tabloul principal de la simplu feminin, România mai este reprezentată doar de Ana Bogdan. Irina Begu a fost învinsă în turul întâi, iar Sorana Cîrstea a pierdut marți, în turul al doilea.

Dubai Duty Free Tennis Championships se dispută în perioada 19-25 februarie, pe hard, face parte din categoria „WTA 1000” și are premii totale în valoare de $2.788.468. Simona Halep a câștigat turneul în 2015 și 2020, iar ultima ediție i-a revenit letonei Jelena Ostapenko.

S-ar putea să te mai intereseze și: