Ana Bogdan a rămas singura reprezentantă a României pe tabloul de simplu de la Dubai (WTA 1000), sportiva noastră trecând marți de Shelby Rogers (SUA - locul 45 mondial). În optimi, Ana va da peste Jessica Pegula, a treia favorită.

Ana BogdanFoto: ROB PRANGE / AFP / Profimedia

Bogdan (locul 75 în lume) a avut nevoie de două ore și 6 minute pentru a trece de americancă, scor 7-6(3), 6-3.

Set I

Primul set a reprezentat un adevărat festival de breakuri, gameurile de serviciu părând mai degrabă o povară pentru cele două jucătoare (au fost în total șase breakuri).

După mai multe răsturnări de scor, s-a ajuns în tiebreak, acolo unde Ana a fost jucătoarea mai bună. Sportiva noastră a fructificat prima minge de set (7-3), manșa fiind per total una foarte echilibrată.

Setul II

Cu moralul ridicat după câștigarea setului de debut, Ana a pornit manșa a doua cu un break. Și-a ținut apoi serviciul (a salvat pe traseu și două mingi de break) și a ajuns să conducă pe rând cu 2-0, 3-1, 4-2 și 5-3.

Presiunea pusă de la retur a dat roade, iar Ana a închis meciul contra serviciului: 6-3. Partida cu Rogers a durat două ore și 6 minute.

De știut:

  • În optimi, Ana va avea un meci foarte greu cu Jessica Pegula, a treia favorită de la Dubai și ocupanta locului 3 în ierarhia WTA. Pegula are 2-0 în meciurile cu Bogdan (6-3, 6-4 la Ilkey în 2015 și 6-3, 2-6, 6-4 la 'S-Hertogenbosch tot în 2015).
  • Calificarea în optimi îi va aduce Anei Bogdan un cec în valoare de $31.650 și 105 puncte în ierarhia WTA de simplu.
  • În clasamentul WTA Live, Ana Bogdan a înregistrat un salt de 19 locuri în urma calificării în optimile de la Dubai (se află pe 56).
  • Pe tabloul principal de la simplu feminin, România le-a mai avut pe Irina Begu (învinsă în turul întâi) și Sorana Cîrstea (eliminată marți, în turul al doilea).

Dubai Duty Free Tennis Championships se dispută în perioada 19-25 februarie, pe hard, face parte din categoria „WTA 1000” și are premii totale în valoare de $2.788.468. Simona Halep a câștigat turneul în 2015 și 2020, iar ultima ediție i-a revenit letonei Jelena Ostapenko.