Sorana Cîrstea a părăsit turneul WTA 1000 de la Dubai în turul al doilea, jucătoarea noastră fiind eliminată de Karolina Muchova (ocupantă a locului 112 în lume), scor 6-4, 7-6(4).

Sorana CirsteaFoto: ROB PRANGE / AFP / Profimedia

Sorana Cîrstea, învinsă de Karolina Muchova la WTA Dubai

Setul I

Sorana a fost prima care a rupt echilibrul în meciul din turul al doilea de la Dubai: a câștigat contra serviciului, s-a distanțat la 3-1, dar în următoarele minute a pierdut avantajul pentru care muncise (3-3).

Următorul moment important al manșei a fost unul cu caracter decisiv: Sorana a făcut un game rău de serviciu la 4-4, Muchova a trecut în avantaj pe tabelă, iar apoi a închis setul cu serviciul (6-4).

Cîrstea a avut șansele ei importante în acest set, însă din păcate nu a reușit să profite de acestea.

Setul II

Setul al doilea a debutat cu un break al jucătoarei din Cehia. Karolina a avut apoi un game sigur de serviciu, iar avantajul a prins contur (2-0).

Inconstanța a fost un factor important în meciul de marți: Muchova a traversat minute mai slabe, Sorana a „apăsat” și mai mult cu forehandul, iar jucătoarea noastră a reușit să adune trei gameuri la rând (3-2).

În gameul al șaptelea, Sorana a salvat nu mai puțin de patru mingi de break (a fost chiar 0-40 la un moment dat), dar din păcate a cedat inițiativa și și-a cedat până la urmă serviciul.

Răsturnările de scor au continuat, iar Cîrstea după ce a recuperat breakul a condus cu 5-4 și 6-5. S-a ajuns în tiebreak, acolo unde ideilei Karolinei au fost mai precise și mai inspirate.

În plus, Muchova a reușit să o scoată în anumite momente din ritm pe Cîrstea cu sliceuri și scurte, iar victoria (6-4, 7-6(4)) s-a conturat după două ore și 19 minute.

De știut:

  • Sorana Cîrstea şi-a asigurat un premiu în valoare de 17.930 de dolari şi 60 de puncte WTA pentru parcursul de la Dubai.
  • În acest an, Cîrstea are 4 victorii și 6 înfrângeri în circuitul WTA.
  • România mai are o singură reprezentantă pe tabloul feminin de simplu de la Dubai: Ana Bogdan.

Dubai Duty Free Tennis Championships se dispută în perioada 19-25 februarie, pe hard, face parte din categoria „WTA 1000” și are premii totale în valoare de $2.788.468. Simona Halep a câștigat turneul în 2015 și 2020, iar ultima ediție i-a revenit letonei Jelena Ostapenko.