​Boris Becker (55 de ani) a fost întemnițat preț de opt luni, fostul lider ATP ispășind o pedeapsă pentru fraudă în ceea ce privește falimentul personal. La săptămâni bune după eliberare, germanul a povestit cum l-a ajutat Novak Djokovic în perioada când s-a aflat în închisoare.

Boris BeckerFoto: Kirsty O'Connor / PA Images / Profimedia

>> Boris Becker și viața din închisoare - Mărturiile multiplului câștigător de Grand Slam: „Acolo ești un nimeni”

Novak Djokovic i-a ajutat familia lui Boris Becker cât timp acesta s-a aflat în închisoare

Prezent la Festivalul de Film de la Berlin, Becker a vorbit despre perioada petrecută în închisoare, acesta precizând că Novak Djokovic (fostul său elev din circuitul ATP) l-a ajutat în cea mai dificilă perioadă din viața sa.

„Novak Djokovici a devenit un membru al familiei. Ştiţi că am avut o relaţie profesională de mulţi ani şi că am încheiat-o în 2016.

Dar am rămas mereu apropiaţi şi mai ales în timpul detenţiei mele. M-a susţinut şi mi-a susţinut familia”, a povestit Boris Becker.

De șase ori câștigător al unor turnee de Grand Slam de-a lungul carierei de jucător, Becker l-a antrenat pe Djokovic între 2013 și 2016.

În intervalul menționat, Nole a cucerit alături de Becker șase dintre cele 22 de turnee majore pe care le are până în prezent în CV.

„Tenisul are doi regi chiar acum, ceea ce este bine. De aceea tenisul este atât de interesant”, a completat Becker făcând referire la Rafael Nadal și Novak Djokovic.

Boris Becker și frauda care l-a trimis la închisoare

În aprilie, Boris Becker, în vârstă de 55 de ani, care locuia în Londra din 2012, a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare de către un tribunal londonez într-un proces cu privire la falimentul personal.

La momentul falimentului său în 2017, în urma unei serii de afaceri proaste, datoriile fostului jucător de tenis erau estimate la 50 de milioane de lire sterline, echivalentul a 59 de milioane de euro.

Becker fusese condamnat anterior pentru evaziune fiscală în Germania în 2002, pentru care a primit o pedeapsă cu suspendare.

Fostul mare jucător de tenis a câștigat prima sa finală la Wimbledon în 1985, la vârsta de 17 ani, devenind cel mai tânăr și primul jucător nefiind cap de serie care a câștigat titlul la simplu masculin. El a mai câștigat alte două titluri la Wimbledon.

În vârstă de 55 de ani, Boris Becker a urcat pe primul loc mondial pe 28 ianuarie 1991. A câștigat doar din premiile din tenis $25.080.956, iar de-a lungul carierei a câștigat șase titluri de Grand Slam: Australian Open (1991, 1996), Wimbledon (1985, 1986, 1989) și US Open (1989).

>> Boris Becker, mesaj din închisoare pentru Ion Țiriac