Clasat pe locul 14 în ierarhia ATP, Jannik Sinner a obținut calificarea în ultimul act al turneului de la Rotterdam, după ce a trecut de Tallon Griekspoor în două seturi, scor 7-5, 7-6.

Jannik SinnerFoto: Corey Sipkin / AFP / Profimedia

>>> Daniil Medvedev, în finală la Rotterdam

Daniil Medvedev - Jannik Sinner, finala de la ATP Rotterdam 2023

După ce i-a eliminat în drumul spre semifinale pe Stefanos Tsitsipas și Stan Wawrinka, Jannik Sinner (14 ATP) a trecut și de olandezul Tallon Griekspoor.

Italianul a avut nevoie de o oră și 57 de minute pentru a se califica în marea finală, acolo unde este așteptat de Daniil Medvedev (11 ATP).

În primul set cei doi au mers cap la cap până la scorul de 5-5, iar de aici Jannik Sinner și-a adjudecat actul cu două gameuri consecutive.

Setul secund a fost unul la fel de intens ca primul și a fost nevoie de tie break pentru ca cei doi să fie departajați. După 59 de minute de la startul actului secund, italianul a pus punct jocului.

Rotterdam Open are loc în perioada 13-19 februarie, pe hard, face parte din categoria ATP 500 și are premii totale în valoare de peste 2 milioane de euro. Campionul en-titre este Felix Auger-Aliassime (2022).