Simona Halep este suspendată provizoriu din tenis după ce a picat un test antidoping efectuat pe perioada US Open 2022. George Cosac, reales recent în funcția de președinte al Federației Române de Tenis, vorbește despre suspendarea pe care fosta lideră WTA ar putea să o primească.

Simona HalepFoto: JULIAN FINNEY / Getty images / Profimedia

>> Darren Cahill spune când va fi audiată Simona Halep în procesul de dopaj

George Cosac exclude o suspendare de doi ani pentru Simona Halep în cazul de dopaj

Oficialul este de părere că Halep nu va primi o pedeapsă aspră din partea Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului, el excluzând o penalitate de doi ani de zile.

În plus, Cosac crede că Simona va primi o suspendare echivalentă cu perioada în care nu a avut drept de joc (este suspendată provizoriu începând din luna octombrie a lui 2022).

„Nimeni din sportul românesc nu și-a dorit să existe o astfel de problemă. Este un an pierdut din viața Simonei, dar sunt convins că lucrurile vor intra într-o normalitate.

Din punctul meu de vedere, n-a făcut nicio greșeală. Nu cred că-i vor da 2 ani de suspendare. Cred că vor considera această perioadă în care ea nu a activat, va fi echivalentă cu suspendarea pe care ar fi vrut să o dea.

Sunt optimist și nu vreau să mă gândesc la treaba aceasta (n.r. o suspendare de doi ani de zile).

Va depinde doar de ea dacă își va dori să meargă mai departe. La vârstă aceasta, să stai 2 ani, cred că îi este greu oricărui sportiv,” - George Cosac, pentru Sport.ro.

Reamintim că Simona Halep este pentru moment suspendată provizoriu din tenis ca urmare a unui test pozitiv cu Roxadustat (efectuat pe durata US Open 2022).

>> Presa internațională anunță finalul unui parteneriat important pentru Patrick Mouratoglou