Iga Swiatek, favorita numărul 1 și actuala lideră din ierarhia WTA, s-a calificat în finala turneului de la Doha, la capătul unui meci impecabil făcut împotriva Veronikăi Kudermetova, scor 6-0, 6-1.

Iga SwiatekFoto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Jessica Pegula - Iga Swiatek, marea finală de la Doha

După ce a beneficiat de retragerea Belindei Bencic în faza sferturilor, Iga Swiatek nu a stat la discuții cu Veronika Kudermetova, pe care a învins-o în mai puțin de o oră de joc.

Poloneza a avut nevoie de doar 25 de minute pentru a încheia primul set, pe care l-a câștigat fără să piardă vreun game.

În setul secund, Iga nu i-a cedat adversarei decât un singur game. Astfel, aceasta va avea ocazia să încerce să își apere titlul cucerit anul trecut.

În finală, liderul mondial va da piept cu Jessica Pegula. Sportiva clasată pe locul 4 în ierarhia WTA a trecut de Maria Sakkari în semifinale, scor 6-2, 4-6, 6-1.

Qatar TotalEnergies Open (de la Doha) are loc în perioada 13-18 februarie, pe hard, face parte din categoria WTA 500, are premii totale în valoare de $780.637, iar campioana en-titre este Iga Swiatek (titlu cucerit în 2022).