Ștefania Bojică, jucătoare în vârstă de doar 17 ani, a ajuns în ultimul tur al calificărilor turneului de la Dubai (WTA 1000), după ce a învins-o pe Danka Kovinic (locul 63 mondial).

Tenis de campFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Ștefania Bojică (17 ani) a învins-o pe Danka Kovinic

Aflată pe locul 831 în clasamentul WTA, Bojică s-a impus după o oră și 40 de minute de joc în fața sportivei din Muntenegru (favorită 4 în calificări), scor 6-3, 7-6(2).

Ștefania se va duela pentru un loc pe tabloul principal al competiției cu învingătoarea meciului dintre Katarina Zavatska (Ucraina, 277 WTA) și Madison Brengle (SUA. 81 WTA).

Bojică și-a făcut debutul în circuitul WTA pe 5 februarie, în calificările turneului de la Abu Dhabi. Beneficiară a unui wildcard, sportiva noastră a jucat foarte bine în fața americancei Claire Liu, dar a cedat în două seturi, scor 7-6(3), 6-1. După meci, Ștefania a postat un mesaj pe Instagram.

„A fost o experiență incredibilă să joc turneul meu de debut în WTA (împotriva numărului 52 mondial) în țara în care m-am născut și am crescut.

Îmi amintesc foarte bine cum i-am văzut pe Rafa Nadal, Novak Djokovic și mulți alți jucători de top concurând în această arenă. Și să joc efectiv pe același teren este un vis devenit realitate. Voi păstra acest moment aproape de inima mea.

Totuși, acesta nu este sfârșitul! Mai am multe de învățat și multă muncă pentru a atinge obiective și mai înalte” - Ștefania Bojică.

De știut:

  • Prin calificarea în ultimul tur al calificărilor de la Dubai, Bojică și-a asigurat un premiu în valoare de 7.650 de dolari şi 20 de puncte WTA (se află pe locul 667 în clasamentul în timp real, la egalitate de puncte cu Venus Williams).
  • Legitimată la CSA Steaua, Ștefania Bojică s-a născut și a crescut în Emiratele Arabe Unite și se pregătește la „CF Tennis Academy”.
  • În 2015, Bojică a însoțit-o pe Simona Halep spre teren la finala turneului de la Dubai (6-4, 7-5 vs Karolina Pliskova).
  • România mai este reprezentată în calificările turneului de la Dubai și de Ana Bogdan (76 WTA, favorită 7), care a trecut în primul tur de franțuzoaica Clara Burel (105 WTA).

Dubai Duty Free Tennis Championships se dispută în perioada 19-25 februarie, pe hard, face parte din categoria „WTA 1000” și are premii totale în valoare de $2.788.468. Simona Halep a câștigat turneul în 2015 și 2020, iar ultima ediție i-a revenit letonei Jelena Ostapenko.