La doar 18 ani, Coco Gauff este unul dintre cele mai cunoscute nume din circuitul WTA. Americanca a ajuns deja în trei finale de Grand Slam (una la simplu și două la dublu) și a ocupat primul loc în clasamentul de dublu, iar la Doha a vorbit despre modificările pe care trebuie să le facă pentru a-și atinge următoarele obiective.

Coco GauffFoto: Andrew Cornaga / AP / Profimedia

Coco Gauff trebuie să fie mai ofensivă și să lucreze la abordarea tactică

Coco (6 WTA la simplu și locul 2 în ierarhia de dublu) își dorește să câștige primul titlu major și să devină lideră mondială la simplu, dar consideră că pentru a reuși aceste lucruri trebuie să fie mai agresivă pe teren și să lucreze la modul în care abordează meciurile importante.

„Cred că trebuie să lucrez la modul în care abordez jocul din punct de vedere tactic. Mental, cred că mă descurc destul de bine. Întotdeauna sunt îmbunătățiri care trebuie făcute, dar este una dintre acele întrebări la care nu voi avea răspunsul până când nu voi ajunge în acel moment și până când nu voi finaliza acel pas.

Știu că trebuie să corectez anumite lucruri, dar simt că de la a ajunge într-o finală de Grand Slam și până la a o câștiga... nu știi exact ce trebuie să faci până când nu ajungi în acel moment.

Nu aș spune că sunt o jucătoare complet defensivă. Pot să lovesc puternic, dar cred că este ceva ce trebuie să fac mai des. Lucrez la asta și încerc să o fac și în momentele potrivite.

Nu trebuie să fiu doar o jucătoare care lovește puternic, pentru că simt că am fizicul necesar pentru a practica un joc complet. Așa că nu cred că trebuie „să dau mingea peste gard” (n.r. ca la un home run în baseball), dar cred, de asemenea, că trebuie să fiu mai ofensivă” - Coco Gauff, citată de Sportskeeda.

Prima finală de Grand Slam din cariera americancei a fost cea de dublu de la US Open 2021, când a făcut echipă cu Caty McNally și a cedat în fața cuplului Samantha Stosur / Shuai Zhang.

Apoi, Gauff a fost învinsă de Iga Swiatek în finala de simplu de la Roland Garros 2022, iar la dublu (împreună cu Jessica Pegula) nu a reușit să treacă în ultimul act de franțuzoaicele Caroline Garcia și Kristina Mladenovic.

Chiar dacă a fost eliminată încă din optimi la Australian Open, Gauff a avut parte de un început bun de sezon. Coco s-a impus în opt dintre cele nouă meciuri disputate în 2023 și a câștigat turneul „WTA 250” de la Auckland.

Coco Gauff va avea o misiune dificilă în optimile competiției „WTA 500” de la Doha: o va întâlni pe Petra Kvitova (13 WTA, dublă câștigătoare de Grand Slam).