Mare favorită la câștigarea Australian Open, Iga Swiatek a părăsit primul Grand Slam al anului încă din optimi. Înainte de a evolua la Doha și Dubai, poloneza mărturisește că a încercat să-și reducă așteptările (acesta fiind obiectivul de moment): nu poate să joace perfect tot timpul.

Iga SwiatekFoto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

>> Cea mai bogată jucătoare din WTA, pasiunea pentru tenis și comparația cu Iga Swiatek

Iga Swiatek și obiectivul de a-și reduce așteptările - Știe că nu poate juca mereu perfect

Iga a avut un 2022 în care a câștigat opt turnee, dintre acestea două fiind de Grand Slam: Roland Garros și US Open. De asemenea, a bifat o serie de 37 de victorii consecutive prin care a intrat în istoria tenisului feminin.

Înfrângerea surprinzătoare de la Melbourne a făcut-o pe Swiatek să vrea să nu mai pună presiune pe ea, poloneza ajungând la concluzia că nu poate juca mereu perfect.

„Mi-am dorit foarte mult să mă concentrez pentru a-mi reduce aşteptările şi să nu mă mai aştept să joc perfect tot timpul. Sezonul trecut (n.r. 2022) a fost atât de ciudat încât îţi poate induce o stare de confuzie.

Am vrut să pun ambele picioare pe pământ, să mă concentrez pe munca mea şi pe ceea ce am de făcut pe teren. Antrenamentele au fost intense şi volumul mare. Simt că mă pot concentra cu adevărat pe aspectele tehnice”, spune Iga Swiatek.

„Vreau să încep acest turneu ca orice altă jucătoare şi toţi facem asta, începem din acelaşi loc. Sunt atât de multe meciuri de câştigat, atât de multe obstacole de depăşit încât vreau doar să mă concentrez pe următorul pas”, a conchis lidera mondială.

În vârstă de 21 de ani, Iga va debuta la WTA Doha contra americancei Danielle Collins (locul 42 mondial). Poloneza este campioana en-titre din Qatar, competiție de categorie WTA 500.

În 2022, Swiatek a câștigat următoarele turnee: Doha, Indian Wells, Miami, Stuttgart, Roma, San Diego, Roland Garros și US Open.

Qatar TotalEnergies Open (de la Doha) are loc în perioada 13-18 februarie, pe hard, face parte din categoria WTA 500, are premii totale în valoare de $780.637, iar campioana en-titre este Iga Swiatek (titlu cucerit în 2022).

>> Marele regret al Serenei Williams după retragerea din tenis