Daria Kasatkina (principala favorită și ocupanta locului 8 în ierarhia mondială) a pierdut de-o manieră categorică partida jucată cu Qinwen Zheng (29 WTA). Rusoaica a fost eliminată în sferturile turneului de la Abu Dhabi, scor 1-6, 2-6.

Daria KasatkinaFoto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Daria Kasatkina, învinsă fără drept de apel de Qinwen Zheng

Daria nu a putut să facă în vreun fel diferența de la retur, în dreptul ei scriind zero la capitolul breakuri în tot meciul. Din păcate pentru Kasatkina, au fost vulnerabilități mari și la serviciu, iar Zheng s-a impus în două rânduri pe serviciul adversarei. Primul set i-a revenit cu un categoric 6-1.

Daria nu a fost capabilă să schimbe din mers ceva în jocul ei nici în setul al doilea, iar serviciul a continuat să producă pagube semnificative pentru principala favorită (rusoaica a câștigat 50% din punctele jucate cu primul serviciu și 46% cu al doilea în întreg meciul).

De cealaltă parte, Qinwen a reușit să aibă procentaj perfect la mingile de break salvate (4/4).

Zheng a ajuns să conducă cu 3-0 (cu două breakuri), iar Daria dădea deja semnale prin limbajul corpului că nu prea mai crede într-o revenire miraculoasă.

Până la finalul partidei, Kasatkina a mai câștigat două gameuri, iar chinezoaica a câștigat manșa (cu 6-2) și a închis partida după o oră și 18 minute.

Într-o altă partidă a zilei, Belinda Bencic (a doua favorită) a trecut în două seturi, scor 7-6(5), 6-2, de americanca Shelby Rogers (locul 46 mondial).

Mubadala Abu Dhabi Open are loc în perioada 6-12 februarie, pe hard, face parte din categoria WTA 500 și are premii totale în valoare de $780.637.