Elena Rybakina este una dintre cele mai în formă jucătoare din circuitul WTA, sportiva care reprezintă Kazahstan bifând finale la două dintre ultimele trei Grand Slamuri din tenisul feminin. Aflată în prezent pe locul 10 mondial, Elena a anunțat că nu va participa săptămâna viitoare la turneul de la Doha.

Elena RybakinaFoto: Fuminori Ogane / AP / Profimedia

>> Modificare istorică la Roland Garros și Wimbledon începând din acest an

>> A fost interzis pe viață din tenis după ce a trucat 135 de meciuri

Elena Rybakina nu va juca la WTA Doha

Calificată în faza sferturilor de la Abu Dhabi (acolo unde va da vineri peste Beatriz Haddad Maia), Rybakina a jucat mult în acest debut de sezon, iar finalista de la Australian Open spune că are nevoie de o pauză.

Turneul de la Doha (de categorie WTA 500) va debuta pe 13 februarie, imediat după ce se va încheia cel de la Abu Dhabi.

Pentru Elena mai importantă va fi participarea la WTA Dubai (de categorie superioară - WTA 1000) care se va ține în perioada 19-25 februarie.

Intrată în premieră în TOP 10 mondial după finala jucată la Australian Open, Rybakina este una dintre cele mai în formă sportive ale începutului de an. Ea are până acum 7 victorii și trei înfrângeri.

Pe lista jucătoarelor importante care vor lipsi de la WTA Doha se mai găsesc Ons Jabeur, Aryna Sabalenka, Bianca Andreescu și Garbine Muguruza.

„Din păcate, nu voi merge la Doha. Abia aștept să mă întorc acolo anul viitor, dar de data asta nu voi participa. Din punct de vedere al programului, lucrurile au fost destul de complicate, cu multe călătorii. Am jucat foarte bine la Melbourne, așa că este mai bine pentru mine să mă odihnesc și să mă pregătesc pentru săptămâna următoare (n.r. participarea la Dubai)” - Elena Rybakina.