Australian Open 2023 a fost ultimul turneu unde Stefanos Tsitsipas și Patrick Mouratoglou au mai colaborat, după cum anunță presa din Grecia.

Patrick MouratoglouFoto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

>> Darren Cahill anunță când va fi audiată Simona Halep în procesul de dopaj

Stefanos Tsitsipas a rupt colaborarea cu Patrick Mouratoglou

Tsitsipas (locul 3 mondial) a pierdut a doua finală de Grand Slam jucată până acum în carieră (Roland Garros 2021, Australian Open 2023), iar după competiția de la Melbourne sportivul în vârstă de 24 de ani nu va mai avea nicio legătură cu Patrick Mouratoglou.

De-a lungul anilor, Mouratoglou a putut fi văzut în loja grecului la multe turnee, în timp ce angajați de la Academia de tenis a francezului au participat la pregătirea lui Stefanos.

Cu toate că nu era antrenor principal al lui Tsitsipas, Mouratoglou a fost alături de jucătorul elen începând din 2015, atunci când Stefanos a început să se antreneze la Academia francezului de la Nisa.

Mouratoglou a putut folosi, ca parte a înțelegerii, imaginea lui Stefanos pentru promovarea bazei sportive din Franța.

În urma despărțirii dintre cele două părți, Tsitsipas nu se va mai pregăti la Academia lui Patrick Mouratoglou, după cum informează Sports Feed.

Echipa de antrenori a lui Stefanos va fi condusă în continuare de tatăl acestuia, Apostolos.

Următoarea competiție la care grecul va participa va fi turneul ATP de la Rotterdam (de categorie „500” - va avea loc în perioada 13-19 februarie).

Recent, Holger Rune (ocupant al locului 9 în ierarhia ATP) a anunțat că va fi antrenat pe toată durata lui 2023 de Patrick Mouratoglou.

Rămâne de văzut dacă Mouratoglou o va antrena în continuare pe Simona Halep, în cazul în care aceasta va reuși să își demonstreze nevinovăția în cazul de dopaj și va reveni pe terenul de tenis.

Reamintim că Simona Halep este pentru moment suspendată provizoriu din tenis ca urmare a unui test pozitiv cu Roxadustat (efectuat pe durata US Open 2022).