Condusă cu scorul de 4-1 în setul decisiv în cadrul turneului de la Abu Dhabi, Anett Kontaveit s-a retras din duelul cu americanca Shelby Rogers din cauza unei accidentări și a ratat calificarea în sferturi.

Anett KontaveitFoto: DPPI Media / Alamy / Alamy / Profimedia

Anett Kontaveit, eliminată de Shelby Rogers - Estonianca a fost nevoită să se retragă

Favorită în acest duel, Anett Kontaveit (18 WTA) a început foarte bine jocul și și-a adjudecat primul set cu scorul de 6-4 după 37 de minute.

În setul secund, americanca în vârstă de 30 de ani (46 WTA) a răspuns în aceeași formă și după 44 de minute a trimis meciul în decisiv.

Setul decisiv a fost unul în care Shelby Rogers a dominat, dar estonianca a acuzat ceva probleme medicale și a abandonat la scorul de 4-1 pentru Rogers.

In următoarea fază a competiției, americanca o va întâlni pe Belinda Bencic (9 WTA), favorita numărul 2, care a trecut în faza optimilor de Marta Kostyuk (57 WTA), scor 6-4, 7-5.

Mubadala Abu Dhabi Open are loc în perioada 6-12 februarie, pe hard, face parte din categoria WTA 500, are premii totale în valoare de $780.637, iar principala favorită este Daria Kasatkina.

Capii de serie de la Abu Dhabi: Daria Kasaktina (1), Belinda Bencic (2), Elena Rybakina (3), Veronika Kudermetova (4), Jelena Ostapenko (5), Beatriz Haddad Maia (6), Anett Kontaveit (7) ș Liudmila Samsonova (8).