Locul 27 mondial și a treia favorită a întrecerii, Irina Begu a fost eliminată în primul tur al turneului WTA de la Linz, de categorie „250”.

Irina BeguFoto: Peter Mundy/Speed Media / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Câștigătoare de Grand Slam, eliminată în optimi la WTA Abu Dhabi

Jucătoarea noastră a fost întrecută de Clara Tauson (Danemarca, ocupantă a locului 141 WTA), scor 6-1, 6-2.

Irina a avut parte de un început greoi de meci: multe erori, un serviciu care a fost nesigur în multe momente, cu un pas în urma adversarei în majoritatea momentelor.

Manșa a mers în dreptul sportivei din Danemarca (scor 6-1), Irina evitând la ultima strigare un bagel (set pierdut la zero).

Dinamica partidei nu s-a schimbat foarte mult nici în al doilea set, diferența fiind că Irina a punctat cu serviciul la prima ocazie.

Din păcate, Begu nu și-a putut ridica nivelul de joc, iar Tauson a continuat să adune gameuri. Daneza a făcut breakul, obținând astfel desprinderea pe tabelă (3-1).

Încrederea Irinei (atât cât mai era) s-a evaporat, iar nordica s-a mai impus încă o dată împotriva serviciului.

Clara a închis meciul de la lansare, daneza având câștig de cauză, scor 6-1, 6-2, după o partidă de o oră și 15 minute pe care a dominat-o categoric.

De știut:

  • Pentru prezența pe tabloul principal, Irina Begu va primi € 2,438 și un punct WTA.

Linz Open 2023 (WTA Linz) se desfășoară în perioada 6-12 februarie pe hard indoor și face parte din categoria WTA 250, oferind premii totale în valoare de $259.303. Campioana en-titre a turneului (2021) este Alison Riske.

>> A patra jucătoare a lumii a vrut să se retragă din circuitul WTA