A câștigat US Open în 2021 la doar 18 ani (venind din calificări), dar de la acel moment nu a mai reușit să impresioneze în vreun fel. Emma Răducanu a primit un sfat important de la Monica Puig, campioană olimpică la Rio de Janeiro în urmă cu șapte ani.

Emma RaducanuFoto: Dita Alangkara / AP / Profimedia

>> Emma Răducanu și-a găsit antrenor - Cine este omul care o va pregăti pe câștigătoarea US Open 2021

Emma Răducanu, sfătuită să renunțe la rețelele sociale

Retrasă între timp din tenisul profesionist, Monica Puig îi oferă câteva sfaturi britanicei, cel mai important fiind acela de a sta cât mai departe de rețelele sociale.

Puig critică puternic rețelele sociale, despre care spune că reprezintă un mediu toxic.

Monica o laudă pe Emma, ea spunând despre Răducanu că este o jucătoare foarte talentată, dar care ar trebui să aloce mai puțin timp internetului.

„Nu te concentra pe social media. Știm cu toții că este un instrument grozav pentru a-ți impulsiona brandul, dar poate deveni toxic pentru o persoană precum Răducanu.

Sunt mulți oameni care vor să o vadă reușind, dar și destui care nu vor acest lucru. Nu vei avea parte de iubire din partea tuturor.

Are totul pentru a reuși, dar va conta foarte mult cum va putea să-și organizeze în continuare cariera. Important este să creadă că poate câștiga din nou (n.r. titluri majore precum US Open)” - Monica Puig, citată de dailymail.co.uk.

Aflată în prezent pe locul 80 WTA, Emma a fost cel mai sus pe 10 (iulie 2022), iar în acest an are două victorii și două înfrângeri.

Lucrurile au fost foarte bine pentru Răducanu în afara terenului de tenis, britanica semnând după titlul cucerit la US Open contracte importante de sponsorizare (în anul următor după ce a ridicat trofeul pe Arhur Ashe, Emma a adunat 18 milioane de dolari doar din partea sponsorilor).

Firmele importante cu care a semnat Emma Răducanu

De la acel moment spectaculos de pe Arthur Ashe (atunci când a câștigat titlul de la US Open 2021), Emma a semnat mai multe contracte cu firme importante.

În acest moment, Emma Răducanu este legată prin contract de Nike, Wilson, Dior, Tiffany & Co., Evian, British Airways, Vodafone, Porsche și HSBC Sports.

Emma Răducanu este reprezentată de IMG, un gigant în domeniul impresariatului sportiv. Max Eisenbud, vicepreşedintele IMG, cel care a fost în spatele profitabilelor contracte de sponsorizare ale rusoaicei Maria Sharapova şi chinezoaicei Li Na, se ocupă personal de viitorul financiar al Emmei.

Emma Răducanu s-a născut în Toronto, Canada, dintr-un tată român şi o mamă chineză, a crescut în Kent, Marea Britanie, şi a uimit lumea tenisului la New York, unde a câştigat US Open, la 18 ani.

>> Emma Răducanu, lacrimile, forma de moment și accidentarea - Ce și-a propus câștigătoarea US Open 2021