Sofia Kenin nu și-a mai găsit ritmul în ultimii ani și a părăsit elita tenisului mondial. La turneul de la Linz, campioana de la Australian Open 2020 a părăsit competiția după primul tur.

Sofia Kenin, campioana din 2020 de la AO, eliminata din turul intaiFoto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sofia Kenin, învinsă de Jule Niemeier la WTA Linz

Aflată pe locul 209 în clasamentul WTA, Kenin a pierdut după două ore și 14 minute de joc împotriva jucătoarei din Germania, scor 2-6, 6-3, 6-4.

În optimile de finală ale competiției, Jule Niemeier va întâlni câștigătoarea dintre Anastasia Potapova (44 WTA) și Lucia Bronzetti (66 WTA).

Linz Open 2023 (WTA Linz) se desfășoară în perioada 6-12 februarie pe suprafață dură, acoperită și face parte din categoria WTA 250, oferind premii totale în valoare de 259.303 de dolari. Campioana en-titre a turneului (2021) este Alison Riske.

Sofia Kenin - De la idolul Maria Sharapova și până la concedierea tatălui

După victoria de la Australian Open 2020, americanca era văzută drept una dintre rivalele lui Ashleigh Barty și a sportivelor din fruntea ierarhiei WTA.

Sofia a mai bifat în același an (2020) și o finală la Roland Garros, iar de la acel moment cariera lui Kenin a mers cu pași siguri tot la vale (acel sezon a fost încheiat cu 24 de victorii și 9 înfrângeri).

Anul 2022 a fost unul dezastruos pentru Kenin, care a câștigat doar 4 meciuri și a pierdut de 13 ori.

Povestea familiei Sofiei este una foarte interesantă: părinții săi s-au mutat din Moscova la New York cu mai mulți ani înainte ca Sofia să apară pe lume.

Sportiva s-a născut în Capitala Rusiei, iar la doar câteva luni după acest moment familia s-a mutat înapoi în SUA.

Sofia a început tenisul la Academia lui Nick Bollettieri, iar marele idol a fost Maria Sharapova.

La cele mai importante momente ale carierei (Australian Open 2020 și finala de la Roland Garros din același an), Sofia a fost pregătită de tatăl său. L-a concediat în mai 2021.