Sorana Cîrstea a înregistrat a treia înfrângere consecutivă în circuitul WTA și a părăsit turneul de la Abu Dhabi (de categorie 500) încă din runda inaugurală.

Sorana CirsteaFoto: Independent Photo Agency / Alamy / Alamy / Profimedia

Sorana Cîrstea, învinsă de Marta Kostyuk

Ajunsă pe locul 63 în clasamentul mondial, Cîrstea a fost învinsă după o oră și 53 de minute de joc de Marta Kostyuk (57 WTA), scor 6-2, 1-6, 6-2.

În fiecare set, jucătoarea care s-a impus a reușit câte două breakuri și nu și-a cedat serviciul.

De știut:

  • Pentru prezența pe tabloul principal al competiției din Emiratele Arabe Unite, Sorana Cîrstea va primi 8.310 de dolari și un singur punct în clasamentul WTA.
  • România are o reprezentantă pe tabloul principal al competiției, pe Gabriela Ruse. Ajunsă pe tabloul principal după ce a trecut de calificări, Ruse va juca în primul tur cu Barbora Krejcikova (30 WTA, campioană la Roland Garros 2021 și multiplă câștigătoare de Grand Slam la dublu).

Mubadala Abu Dhabi Open are loc în perioada 6-12 februarie, pe hard, face parte din categoria WTA 500, are premii totale în valoare de $780.637, iar principala favorită este Daria Kasatkina.

Capii de serie de la Abu Dhabi: Daria Kasaktina (1), Belinda Bencic (2), Elena Rybakina (3), Veronika Kudermetova (4), Jelena Ostapenko (5), Beatriz Haddad Maia (6), Anett Kontaveit (7) ș Liudmila Samsonova (8).