Caroline Garcia, favorita numărul 1 a turneului de la Lyon, s-a calificat în ultimul act al competiției, în urma unei victorii la pas în fața Camilei Osorio, scor 6-2, 6-2.

Caroline GarciaFoto: James Gouley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Caroline Garcia va juca finala la Lyon - Alycia Parks, adversara din finală

Cu un singur set pierdut la acest turneu, jucătoarea clasată pe locul 5 în ierarhia WTA nu a avut emoții în fața columbiencei Osorio (73 WTA), pe care a învins-o în puțin peste o oră de joc.

Franțuzoaica a avut o evoluție bună cu serviciul, Garcia desprinzându-se la 4-2 după ce a câștigat pe serviciul adversarei. A încheiat setul în același stil (6-2).

Setul secund a avut aproape același deznodământ, diferența fiind făcută tot pe serviciul adversarei, care nu a putut să o oprească sub nicio formă pe semifinalista de la US Open 2022.

În finală, Caroline Garcia o va întâlni pe Alycia Parks (79 WTA), care a trecut în semifinale de Maryna Zanevska (93 WTA), scor 6-3, 7-6.

În optimi, Garcia trecuse de belgiana Alison Van Uytvanck (2-6, 6-0, 6-1).

Openul din Lyon se dispută în perioada 30 ianuarie - 5 februarie, pe hard. Are premii totale în valoare de 259.303 de dolari, face parte din categoria WTA 250, iar campioana de anul trecut este Shuai Zhang.