Fostă ocupantă a locului 3 în ierarhia WTA, Elina Svitolina este de părere că organizatorii de la Wimbledon trebuie să mențină și la ediția din acest an interdicția dictată în 2022 împotriva sportivilor din Rusia și Belarus.

Elina SvitolinaFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Elina Svitolina vrea ca sportivii din Rusia și Belarus să nu aibă drept de participare la Wimbledon 2023

Sportivii care reprezintă Rusia și Belarus nu au avut drept de participare la ediția trecută de la Wimbledon din cauza războiului pe care Vladimir Putin l-a pornit împotriva Ucrainei.

„Sper că vor proceda la fel şi vor menţine interdicţia. Nu cred că ar trebui să se schimbe ceva. Oameni încă suferă şi în continuare soldaţi ruşi omoară ucraineni nevinovaţi. Încă este război. Decizia nu ar trebui să fie diferită”, a spus Elina Svitolina, citată de Reuters.

Wimbledon este de altfel singurul turneu de Grand Slam care le-a interzis participarea sportivilor din Rusia și Belarus. La Roland Garros, US Open și Australian Open aceștia au putut evolua ca sportivi neutri.

În vârstă de 28 de ani, Svitolina nu participă momentan la turneele din circuitul WTA, ea născând o fetiță în urmă cu câteva luni. În prezent, jucătoarea din Ucraina se găsește pe locul 374 mondial.

Cine este Elina Svitolina

În vârstă de 28 de ani, Elina s-a aflat cel mai sus în clasamentul WTA pe locul 3, pe 11 septembrie 2017. A câștigat 16 titluri WTA de-a lungul timpului și are până acum în carieră 433 de victorii și 228 de înfrângeri. A adunat doar din premiile din tenis $21.418.949.

>> Război în Ucraina, ziua 346 - Evenimentele de sâmbătă sunt LiveText pe HotNews.ro.