Novak Djokovic l-a egalat pe Rafael Nadal în ierarhia titlurilor de Grand Slam (câte 22), după ce a câștigat Australian Open pentru a zecea oară în carieră, iar Alex Corretja (locul 2 ATP în 1999) a vorbit despre relația dintre cei doi mari rivali.

Rafael Nadal vs Novak DjokovicFoto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rafael Nadal și Novak Djokovic se respectă, dar nu sunt cei mai buni prieteni

„Nadal și Djokovic au o relație bazată pe respect, dar nu îi văd luând cina împreună precum Rafa și Federer. În tenis, toată lumea este apropiată de echipa sa. Fiecare are obiceiuri diferite, programe diferite. Fiecare are modul său de a fi.

Așa cum Federer și Nadal au avut o rivalitate pe care au transformat-o într-o relație mult mai apropiată, Djokovic și Nadal au făcut exact opusul în ceea ce privește idealurile și ce împărtășesc cu fanii. Cred că amândoi au o viziune interesantă a sportului, au dat totul.

Vorbim despre una dintre cele mai mari rivalități din istoria sportului. Nu știu dacă e ușor să fii cel mai bun prieten cu cineva cu care riști foarte mult.

Ei se respectă foarte mult, dar nu cred că își trimit mesaje pe Whatsapp unul altuia. Roger și Rafa par mult mai relaxați. Cel mai important lucru este respectul reciproc” - Alex Corretja, citat de Express.co.uk.

Nole și Rafa se vor duela la Roland Garros pentru a rescrie încă o dată istoria tenisului. Ibericul, considerat rege al competiției de la Paris (campion de 14 ori), se află într-o formă destul de slabă (a obținut o singură victorie în acest sezon și se confruntă din nou cu probleme de sănătate), în timp ce Nole pare de neoprit în 2023.

Rafael Nadal reacționează după ce Novak Djokovic l-a egalat în ierarhia titlurilor de Grand Slam

Clasamentul titlurilor de Grand Slam

1. Rafael Nadal / Novak Djokovic 22

3. Roger Federer 20

4. Pete Sampras 14

5. Bjorn Borg 11

6. Jimmy Connors / Ivan Lendl / Andre Agassi 8 etc.

S-ar putea să te intereseze și: