Jucătorilor din Rusia și Belarus le-a fost interzisă participarea la Wimbledon 2022, dar organizatorii competiției de la Londra sunt constrânși să accepte revenirea acestora la ediția din 2023. Ultimul care s-a pronunțat în acest caz este John McEnroe, septuplu câștigător de Grand Slam.

John McEnroeFoto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

John McEnroe cere revenirea jucătorilor din Rusia și Belarus la Wimbledon

„Evident, este o situație oribilă care se întâmplă în război și oamenii o abordează în moduri diferite. Anul trecut nu am fost de acord cu faptul că Wimbledon nu a permis jucătorilor din Rusia și Belarus să joace.

Nu aș fi de acord nici anul acesta. Nu știu ce au de gând să facă. Este o situație pe care nimeni nu și-o dorește. Așa că sperăm că se va schimba ceva care să le permită jucătorilor să joace.

Se întâmplă ca în sportul nostru unii dintre cei mai buni jucători și jucătoare să provină din aceste două țări. Nu cred că ei ar trebui să fie pedepsiți pentru ceva cu care nu au nicio legătură” - John McEnroe la un eveniment Eurosport, potrivit Tennis365.

Decizia luată anul trecut de oficialii de la All England Club nu a fost primită bine de șefii tenisului, iar ATP și WTA nu au acordat puncte la Wimbledon. În plus, Federația Britanică de Tenis a fost amendată cu 820.000 de lire sterline și a fost amenințată că ar putea să își piardă calitatea de membru ATP, dacă va proceda la fel și în 2023.