Chris Evert și-a arătat într-un mesaj postat pe Twitter susținerea pentru Simona Halep (suspendată provizoriu pentru dopaj), iar reacția legendarei sportive a adus un val de critici din partea fanilor Mariei Sharapova.

Simona HalepFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Simona Halep este pentru moment suspendată provizoriu din tenis ca urmare a unui test pozitiv cu Roxadustat (efectuat pe durata US Open 2022).

Chris Evert, „o ipocrită” - Dublu standard în cazurile de dopaj ale Sharapovei și Simonei Halep

„Mă gândesc la Simona Halep, sper că este bine… Și sper că totul se va rezolva în curând…”, este mesajul lui Chris Evert care i-a provocat pe fanii Mariei Sharapova.

Deși s-a retras din sportul profesionist de câțiva ani, Masha continuă să aibă un grup important de fani în toată lumea.

Mulți dintre cei care o simpatizează încă pe rusoaică nu au fost de acord cu mesajul postat de legendara Chris Evert.

Fanii Mashei spun că Evert este ipocrită și că nu a transmis aceeași susținere atunci când Sharapova a fost găsită dopată cu meldonium în 2016.

Susținătorii rusoaicei chiar au scos de la naftalină o declarație a lui Evert făcută imediat după ce Sharapova a anunțat că a picat un test antidoping.

„Întotdeauna există suspiciuni atunci când auzi de fapt la ce este folosit medicamentul (n.r. meldonium). Tocmai de aceea, apărarea ei trebuie să arate fișele medicale și dozajul folosit.

Dacă totul este curat, atunci aș spune că ar fi suficient să fie suspendată pentru tot restul anului”, spunea, printre altele, Evert în urmă cu șapte ani.

În antiteză, Chris Evert și-a arătat susținerea atunci când a venit vorba despre cazul de dopaj în care este implicată Simona Halep.

Acest dublu standard i-a făcut pe fanii rusoaicei să o atace pe Evert pe rețelele sociale.

„Fii calmă, nu i-ai acordat același tratament Mariei. Ai acuzat-o indirect de minciună. Acum (n.r. referitor la cazul Simonei Halep), nu fi ipocrită”, spune unul dintre fanii rusoaicei.

„Așadar, poziția ta este că e nevinovată până la proba contrarie (n.r. Simona Halep), dar unde era această atitudine când Sharapova era în aceeași situație în 2016? Toată lumea fredona un alt refren atunci”, a conchis un alt fan al Sharapovei.

Cine este Chris Evert

Născută pe 21 decembrie 1954, la Fort Lauderdale, Florida, USA, Evert a urcat pentru prima dată pe locul 1 WTA la data de 3 noiembrie 1975.

A câștigat în carieră 154 de turnee, dintre acestea 18 fiind de Grand Slam (două Australian Open, șapte Roland Garros, trei Wimbledon și șase US Open).

A adunat doar din premiile din tenis suma de $8.896.195. A avut 1304 victorii în carieră și a pierdut 144 de meciuri.

A devenit comentator şi analist pentru ESPN în anul 2011, rol pe care îl deţine şi în ziua de azi.

Evert are trei fii: Colton, Nicholas şi Alexander şi lucrează la Academia de tenis Evert din Boca Raton, Florida, potrivit ESPN.

>> Șefa Agenției Naționale Antidoping vine cu clarificări despre situația actuală a Simonei Halep

Cazul Simonei va fi judecat de către Sports Resolution, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.

Totuși, în cazul în care nevinovăția nu va putea fi dovedită, Simona mai are o cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Reamintim că suspendarea maximă pe care Halep ar putea să o primească este una de 4 ani.

S-ar putea să te intereseze și:

>> Simona Halep și dopajul - Previziunea sumbră a legendarului John McEnroe

>> FOTO Simona Halep și echipa alături de care se pregătește la Dubai

>> Ion Țiriac și detaliile necunoscute despre situația actuală a Simonei Halep