Barbora Krejcikova și Katerina Siniakova au format în ultimii ani cea mai de succes pereche din circuitul feminin, dar cehoaicele au anunțat că vor renunța pentru o perioadă la proba de dublu.

Barbora Krejcikova si Katerina SiniakovaFoto: MANAN VATSYAYANA / AFP / Profimedia

Barbora Krejcikova și Katerina Siniakova nu vor mai face echipă la următoarele turnee

Campioane la Australian Open pentru al doilea an consecutiv, Krejcikova și Siniakova au anunțat că se vor concentra pe proba de simplu.

Barbora (aflată în prezent pe locul 30 WTA) a simțit deja gustul succesului, după ce s-a impus la Roland Garros 2021, în timp ce cea mai bună clasare a Katerinei a fost locul 31 (octombrie 2018).

„Acum vom juca amândouă la simplu pentru a încerca să ne îmbunătățim. La un moment dat, vom juca un alt turneu împreună. Ne vom concentra doar turneu cu turneu. Apoi vom vedea ce ne va aduce viitorul” - Barbora Krejcikova, citată de WTA Insider.

Barbora Krejcikova şi Katerina Siniakova au triumfat împreună la Roland Garros (2018, 2021), Wimbledon (2018, 2022), US Open (2022) și Australian Open (2022, 2023). De asemenea, cele două au cucerit aurul la Jocurile Olimpice de la Tokyo (2020) și s-au impus la Turneul Campioanelor (2021).

Barbora Krejcikova explică de ce face o echipă atât de bună cu Katerina Siniakova

„Încerc să pregătesc punctul cât mai bine, astfel încât Katka (Siniakova) să aibă cea mai bună oportunitate de a finaliza cu un voleu. Acesta este obiectivul meu.

Când servesc, încerc să am cel mai bun serviciu, astfel încât ea să aibă cât mai multe șanse pentru o lovitură ușoară și să o finalizeze. Când sunt pe linia de fund este același lucru, doar să găsesc o soluție astfel încât ea să nu fie într-o poziție dificilă.

Este mai greu pentru reflexe. Ea este la fileu, așa că mingea ajunge de două ori mai repede la ea decât la mine în spate” - Barbora Krejcikova.