​Bianca Andreescu, favorita numărul 1 a turneului Thailanda Open, a avansat în turul al doilea al competiției, după ce a învins-o pe britanica Harriet Dart, scor 6-3, 6-4.

Bianca AndreescuFoto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia

>>> Gabriela Ruse, eliminată în turul întâi de ocupanta locului 176 WTA

Bianca Andreescu, duel cu Anastasia Zakharova în optimi

După eșecul șocant de la Australian Open, când a fost eliminată în turul doi de către Cristina Bucșa (6-2, 6-7, 4-6), Bianca Andreescu (42 WTA) a obținut calificarea în optimile turneului Thailanda Open.

Favorita numărul 1 a învins-o pe Harriet Dart (104 WTA) într-un duel încheiat în două seturi, după 83 de minute.

Câștigătoarea US Open 2019 va juca în faza optimilor în compania Anastasiei Zakharova (186 WTA). Rusoaica a trecut în 3 seturi de Anna Karolina Schmiedlova (92 WTA), scor 3-6, 7-5, 6-3.

De știut:

  • România nu mai are reprezentante pe tabloul feminin de simplu, dar o mai are la dublu pe Gabriela Ruse (face pereche cu Marta Kostyuk, din Ucraina). Cele două sunt favorite 3 ale întrecerii, iar în runda inaugurală vor da peste dublul Xinyu Wang / Lin Zhu.
  • Openul Thailandei se dispută în perioada 30 ianuarie - 5 februarie, pe hard. Are premii totale în valoare de $259.303, face parte din categoria WTA 250, iar campioana en-titre este Magda Linette (în 2020). Principala favorită este Bianca Andreescu.