Pam Shriver, una dintre cele mai bune jucătoare de dublu din istorie, a criticat modul în care antrenorul Stefano Vukov a reacționat în timpul meciurilor pe care eleva lui, Elena Rybakina, le-a disputat la Australian Open 2023. La scurt timp după ce postarea legendei tenisului american a fost distribuită de numeroase instituții de presă, campioana en-titre de la Wimbledon a postat un mesaj pe Instagram.

Elena Rybakina si Stefano VukovFoto: Andrew Schwartz / Sipa Press / Profimedia

Pam Shriver l-a criticat pe Stefano Vukov, antrenorul Elenei Rybakina

„În timp ce o privesc pe Rybakina încercând să câștige al doilea turneu major într-un interval de 7 luni, sper să găsească un antrenor care să vorbească și să o trateze cu respect în TOATE momentele și să nu accepte niciodată mai puțin” - Pam Shriver pe Twitter, joi, în timpul meciului dintre Rybakina și Azarenka.

În vârstă de 60 de ani, Shriver a adunat în carieră 21 de titluri majore: 7 la Australian Open, 4 la Roland Garros, 5 la Wimbledon și 5 la US Open.

În 1984, Pam a bifat o performanță incredibilă: a cucerit titlul la toate cele patru Grand Slamuri.

Elena Rybakina îl apără pe Stefano Vukov: „Nu țineți cont de știrile false”

Rybakina a afirmat că se înțelege foarte bine cu antrenorul ei și că acesta a ajutat-o să obțină rezultate excelente la turneele de Grand Slam.

„După un Australian Open grozav, am văzut câteva comentarii îngrijorătoare pe rețelele de socializare despre comportamentul antrenorului meu, Stefano Vukov. Vreau să clarific orice interpretări greșite.

Stefano a crezut în mine timp de mulți ani, înainte ca oricine altcineva să o facă. Am trasat împreună o strategie în ceea ce privește modul în care aș putea realiza lucruri mărețe, iar metodele lui se văd în succesul meu de la turneele de Grand Slam.

Este un antrenor pasionat, cu multe cunoștințe despre tenis. Spre deosebire de oamenii care fac aceste comentarii, el are cunoștințe foarte bune despre mine ca persoană și ca sportiv. Cei care mă cunosc bine știu că nu aș accepta niciodată un antrenor care nu m-ar respecta pe mine și toată munca noastră grea.

Poate că sunt tăcută pe teren și în general, dar în interiorul meu este un atlet competitiv care vrea să realizeze lucruri mărețe, iar Stefano m-a ajutat foarte mult în acest sens. Așa că vă rog să nu țineți cont de orice știre falsă care spune contrariul” - Elena Rybakina pe Instagram.

Elena Rybakina a fost învinsă de Aryna Sabalenka în finala Australian Open 2023 (4-6, 6-3, 6-4). Anterior, sportiva care reprezintă Kazahstan a triumfat la Wimbledon 2022 (3-6, 6-2, 6-2 în fața tunisiencei Ons Jabeur).

Dmitry Tursunov spune că Pam Shriver habar nu are despre ce vorbește

Dmitry Tursunov, care a pregătit nume importante din circuitul WTA (Elena Vesnina, Aryna Sabalenka, Anett Kontaveit și Emma Răducanu), i-a cerut legendarei jucătoare de dublu să-i ceară scuze lui Vukov.

„Nu ai nicio idee despre ce vorbești și cel puțin îi datorezi scuze publice unui om care este un mare antrenor în toate sensurile acestui cuvânt. Ai fi norocoasă să ajungi vreodată la acel nivel și fiecare jucător ar fi norocos să aibă pe cineva ca el în colțul lui.

Omul este loial jucătorului său cu fiecare atom din corpul și sufletul său. Este păcat că ai dovedit de nenumărate ori că nu ești capabilă să vezi altceva decât niște gesturi” - Dmitry Tursunov pe Twitter.