​Anul 2023 a început cum nu se poate mai bine pentru Aryna Sabalenka, asta după ce sportiva din Belarus a câștigat Australian Open, la capătul unui duel de peste două ore contra Elenei Rybakina (4-6, 6-3, 6-4).

Aryna SabalenkaFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

>>> Aryna Sabalenka și-a găsit cu greu cuvintele după triumful de la Australian Open 2023: „Încă tremur”

Aryna Sabalenka, la primul trofeu de Grand Slam al carierei - Sunt o altă jucătoare acum

Aryna Sabalenka a avut un turneu perfect, iar sportiva din Belarus a pierdut un singur game la Australian Open, cel din Marea finală.

Aceasta nu a întâlnit adversare la fel de puternice precum Elena Rybakina (25 WTA), care a eliminat-o din drumul spre finală pe favorita numărul 1, Iga Swiatek (1 WTA).

Cu toate acestea, jucătoarea din Kazahstan nu i-a putut ține piept sportivei clasate pe locul 5 în ierarhia WTA, care a triumfat în cele din urmă în 3 seturi la Melbourne.

„Încă sună totul ca un vis. Mi-e frică că mă voi trezi din el şi voi fi dezamăgită.

Am luptat din greu pentru a ajunge aici, iar acum sunt extrem de fericită. Nu mă aşteptam să plâng, dar au fost atât de multe lucruri care mi-au trecut prin minte după ce am conştientizat că am câştigat Australian Open.

Sunt super mândră de mine însămi, de echipa mea, e cel mai frumos moment din viață.” - a spus Aryna Sabalenka.

Mai mult decât atât, Aryna Sabalenka a povestit într-un interviu pentru cei de la wtatennis.com că în finală a conștientizat mai multe lucruri, care au ajutat-o să fie învingătoare la finalul meciului.

„Am trecut prin momente grele în carieră şi uneori mă întrebam ce am făcut să merit aşa ceva.

Dar totul se întâmplă cu un scop, nu aş fi aici, câştigătoare de Grand Slam, dacă nu erau şi momentele urâte. Aş fi rămas emoţională tot timpul pe teren, strigând şi urlând.

În schimb, am început să joc tenis şi să mă concentrez doar pe asta. Sunt o altă jucătoare acum, mă respect mai mult şi respect ceea ce fac.

Am încredere în mine şi datorită acestei încrederi sunt campioană de Grand Slam. Credeam că dacă strig "come on" pe teren şi continui să lovesc mingea tare, asta înseamnă să lupt.

Acum am înţeles că lupta e să fii capabil în momentele grele să continui să munceşti.

Faptul că am câştigat la Melbourne e ca un drog, vreau să gust din nou dintr-un succes într-un Grand Slam. Asta mă motivează enorm.” - a spus aceasta.