​Srdjan Djokovic a inflamat spiritele la Melbourne după ce s-a fotografiat alături de unii fani ruși care aveau un steag cu Vladimir Putin. După ce s-a calificat în finala Australian Open, Novak a explicat întreg episodul luându-i apărarea părintelui său.

Srdjan DjokovicFoto: Nikola Krstic / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Circuitul ATP va avea un nou lider mondial

Novak Djokovic spune că tatăl său Srdjan nu știa că sunt fani ruși cei cu care se pozează

După ce a fost filmat alături de fani ruși care fluturau un steag cu Vladimir Putin, tatăl lui Novak a luat decizia a nu mai apărea la semifinala dintre fiul său și Tommy Paul (7-5, 6-1, 6-2 pentru Nole).

A preferat să vadă meciul de la televizor pentru a nu inflama și mai mult spiritele.

La conferința de presă de după victoria cu americanul Paul, Novak Djokovic a oferit o explicație pentru incidentul provocat de tatăl său.

„El trecea pe acolo (n.r. Srdjan - tatăl său), a fost fotografiat, iar situaţia a escaladat. A fost folosit greşit în această situaţie de acest grup de oameni. Nu pot fi supărat pe el pentru că pot spune că nu a fost vina lui. A ieşit ca să se bucure cu fanii mei.

Apoi, s-a simţit prost şi ştia că mă va afecta ce s-a întâmplat în ultimele 24-48 de ore” - Novak Djokovic, citat de Reuters, conform News.ro.

„Tata, toată familia mea şi eu am trecut prin câteva războaie în anii ’90. Suntem împotriva războiului, nu vom susţine niciodată violenţa sau vreun război. Ştim cât de devastator este pentru familie, pentru oamenii din orice ţară care trece printr-un război.

Tata trecea pe acolo. Erau multe steaguri ale Serbiei. Asta a crezut el. Credea că se fotografiază cu cineva din Serbia. Atâta tot. A mers mai departe.

Nu a fost plăcut să nu îl am alături (n.r. la semifinale). Sper ca el să fie prezent (n.r. la marea finală de duminică cu Stefanos Tsitsipas)”, completat Novak Djokovic.

Imaginile cu Srdjan Djokovic și fanii ruși

De știut:

  • Novak Djokovic și Stefanos Tsitsipas s-au întâlnit până acum de 12 ori în circuitul mondial, scorul fiind 10-2 în favoarea sârbului. Finala de la Australian Open va avea loc duminică, de la ora 10:00 (LiveBlog pe HotNews.ro și în direct pe Eurosport).
  • De altfel, ultima victorie a grecului datează din 2019, de la Mastersul de la Shanghai, iar Novak s-a impus în ultimele 9 întâlniri directe.
  • Cea mai dureroasă înfrângere pentru Stefanos contra lui Novak vine din finala de la Roland Garros din 2021 (prima de Grand Slam a grecului), atunci când Tsitsipas a condus cu 2-0 la seturi, dar a cedat dramatic în cele din urmă.
  • Miza finalei de la Australian Open este una dublă: pe lângă titlul de Grand Slam, învingătorul va deveni și lider mondial începând de săptămâna viitoare.
  • Dacă pentru Nole ar fi o obișnuință revenirea în fotoliul de lider (ar acumula a 374-a săptămână pe locul 1 ATP), pentru Stefanos ar fi o premieră.
  • Pentru Djokovic va fi cea de-a zecea finală de la Melbourne, sârbul câștigându-le pe toate celelalte.
  • Dacă se va impune în ultimul act de duminică, Nole îl va egala pe recordmanul Rafael Nadal în clasamentul titlurilor de Grand Slam câștigate: câte 22.