​Novak Djokovic și-a respectat statutul de mare favorit și a câștigat în trei seturi (7-5, 6-1, 6-2) meciul cu Tommy Paul (locul 35 mondial). Nu a fost însă genul de dispută în care sârbul să defileze de la un capăt la altul, Djokerul având pasaje de partidă presărate cu destule erori neforțate.

Novak DjokovicFoto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Cum crede Stefanos Tsitsipas că-l poate învinge pe Novak Djokovic în finala Australian Open

Novak Djokovic a trecut de Tommy Paul - Sârbul a încheiat partida cu 39 de erori neforțate

Câștigător în nouă rânduri la Melbourne, Nole a început partida în forță, s-a distanțat la 5-1, iar totul părea să fie în control, cu toate că sârbul contabilizase deja multe erori neforțate și părea destul de nervos.

Pe fondul unei scăderi dramatice a lui Djokovic, americanul a revenit în meci, iar de la 5-1 s-a făcut 5-5, cu Tommy salvând și o minge de set.

Finalul de set a fost unul neașteptat de încordat, însă în cele din urmă experiența și-a spus cuvântul, iar Djokerul a închis manșa cu 7-5.

A fost însă un set în care Nole a comis 24 de erori neforțate (!), iar procentajul punctelor câștigate cu serviciul a fost departe de standardele cu care ne-a obișnuit sârbul.

Scăpat dintr-un moment dificil (de departe cel mai greu de până acum din turneu, iar asta prin prisma nivelului de joc arătat), Djokovic s-a cățărat pe valul de încredere, iar Paul a simțit asta în primul rând pe tabela de pe Rod Laver Arena. Fostul lider ATP a câștigat setul al doilea cu 6-1, mult mai aproape de așteptările fanilor săi.

Declinul americanului a continuat și în setul al treilea, iar apropierea finalului de meci l-a tensionat un pic și mai mult pe Tommy (s-a făcut 4-0 pentru Djokovic).

După o serie impresionantă a lui Nole, Paul a reușit să câștige și el al doilea game din ultimele 14 jucate.

S-a mers cu serviciul până la finalul manșei, una adjudecată de jucătorul sârb cu 6-2. Meciul de pe Rod Laver Arena a durat două ore și 20 de minute.

Djokovic a încheiat confruntarea cu 31 de lovituri câștigătoare și cu 39 de erori neforțate.

Rezumatul partidei dintre Djokovic și Paul

Sursă video: Eurosport

De știut:

  • Novak Djokovic și Stefanos Tsitsipas s-au întâlnit până acum de 12 ori în circuitul mondial, scorul fiind 10-2 în favoarea sârbului. Finala de la Australian Open va avea loc duminică, de la ora 10:00 (LiveBlog pe HotNews.ro și în direct pe Eurosport).
  • De altfel, ultima victorie a grecului datează din 2019, de la Mastersul de la Shanghai, iar Novak s-a impus în ultimele 9 întâlniri directe.
  • Cea mai dureroasă înfrângere pentru Stefanos contra lui Novak vine din finala de la Roland Garros din 2021 (prima de Grand Slam a grecului), atunci când Tsitsipas a condus cu 2-0 la seturi, dar a cedat dramatic în cele din urmă.
  • Miza finalei de la Australian Open este una dublă: pe lângă titlul de Grand Slam, învingătorul va deveni și lider mondial începând de săptămâna viitoare.
  • Dacă pentru Nole ar fi o obișnuință revenirea în fotoliul de lider (ar acumula a 374-a săptămână pe locul 1 ATP), pentru Stefanos ar fi o premieră.
  • Pentru Djokovic va fi cea de-a zecea finală de la Melbourne, sârbul câștigându-le pe toate celelalte.
  • Dacă se va impune în ultimul act de duminică, Nole îl va egala pe recordmanul Rafael Nadal în clasamentul titlurilor de Grand Slam câștigate: câte 22.